Styrketräning

Ett bra överkroppspass

Axlar är min favoritkroppsdel att träna nu. Jag har inga axlar, därför vill jag ha dom. Ni ser ju på bilden.. Inga axlar=sura miner. Plus att jag är rätt trött på glättiga fitnessbilder eller folk som ler på varenda jävla bild över lag. So there you go. You’re welcome.

Igår tränade jag bara axlar på Campushallen. Jag gjorde militärpress, baksida axlar i maskin, axellyft åt sidan, hantelpress och axellyft framåt med viktplatta.

Normalt lyfter jag ganska tungt, mellan 8 och 10 reps beroende på övning, men under lyften framåt med viktplatta körde jag högreps upp till 20 reps per set då det bara fanns en 5 kg’s platta tillgänglig. Det är för lätt vikt, så där fick det bli fler repetitioner. Och satan vad det sved i framsida axlar! Jag ska nog lägga in mer högreps i min träning för att få den där svidande goa känslan faktiskt. I militärpressen gör jag inte mycket framsteg alls, jag antar att det är en sån övning för mig som kommer ta lång tid att bli stark i.

Idag tränade jag med Fredrik på Friskis i City och eftersom jag tränade axlar igår så uteslöt jag dom ur dagens överkroppspass. Den tunga basövningen fick istället bli bänkpress. Värmde först upp med hantelpressar för bröst och sen gick vi bort till en bänk som just blev ledig. Efter två set med bara stången körde jag 3:or på 30 kg i fyra set.

För rygg körde jag sen smala latsdrag och push downs med rep för triceps. Avslutade med hantelcurls för biceps där jag nu rep:ar 10:or med 7 kg’s hantlarna. När jag började med hantelcurls körde jag med 5 kg så jag är ganska nöjd med min progression.

Jag strävar efter att lyfta tyngre eller köra fler reps under varje pass. Det går inte i varje övning, eller vid varje pass (ibland får jag t o m sänka vikten) men jag har det i bakhuvudet och jag strävar hela tiden efter att bli bättre.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.