Styrketräning

Fettmätning & benpass

Jag är inne i en muskelbyggande period där jag ska bygga muskler och tappa fett. Jag vill ligga kvar på samma vikt, men byta ut fettet mot muskler. Så jag äter massor och äter väldigt mycket protein (runt 1.8-2 g per kilo kroppsvikt) sedan ett par veckor tillbaka.

Det jag fokuserar på är alltså 1) att inte äta för lite och 2) få i mig protein.

Jag var hos Fredrik Wandus på Idrottslabbet ikväll och gjorde en fettprocentmätning med kaliper. Han mätte på sju punkter och fick fram en siffra på 30,9%. Det var mindre än vad jag trodde, men det är inte bra.

Vågen har jag gömt undan, så är det nån siffra jag ska följa upp så är det fettprocenten. Den vill jag få ner mot 20% till 1 juni nästa år. Med 3-4 tunga styrkepass per vecka är det möjligt.

Jag känner nästan inget sötsug när jag äter såhär mycket. Tidigare har jag ätit runt 1400-1500 kcal, för den mängden hamnar jag på automatiskt de flesta dagar. Men vid muskelbygge kan jag inte ligga på så mycket underskott (min basala förbränning ligger på runt 2000 kcal), och det är ju svinkul att äta!

Efter mätningen åkte vi till Friskis i Tannefors 25 min innan stängning och rev av ett benpass som bestod av knäböj, benspark och raka marklyft. Mer hann jag inte med, men jag täckte in de viktigaste övningarna på den korta tiden.

Just det! Ni som läser via Bloglovin’. Tryck gärna på ”visa originalinlägg” för annars syns inte toppbilden i inläggen.

Puss!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.