Foto, Löpning

Blodomloppet i Jönköping

Igår efter jobbet åkte jag, Fredrik och ett 20-tal andra från löparklubben (IK Akele) ner till Jönköping. Akele arrangerar Blodomloppet här i Linköping som är Sveriges 5:e största lopp och de som var funktionärer från klubben erbjöds en resa ner till Jönköping för att springa Blodomloppet där istället.

Jag följde med som supporter och fotograf. Det var sol och behagligt varmt när vi kom fram. Det gick väldigt bra för Akele. Peter Eriksson sprang in som 5:a på 10 km och Per Lindh sprang in på 15:e plats på 5 km. Min Fredrik sprang i mål på 42:28 min på milen. Det är exakt på sekunden samma tid som på Karlstad stadslopp. Den här banan var dock mer kuperad.

Jag stod vid mål och fick med alla som sprang in under 50 min på bild. Sen skulle jag hämta ut picknick-kassar till alla. I kassen fanns förvånansvärt bra grejjer måste jag säga. Lax, fetaost, nötter, bröd, Bregott, potatissallad, räkost, yoghurt och en påse bullar. Här fanns alltså något för alla :) Vi fikade på godsakerna en stund medan ett oväder drog sig in över oss och vi fick gå tillbaka till bussen för att inte riskera att bli dränkta av regnet. Vi hade sett ett åskoväder på håll.

I bussen provade jag lite Akele-kläder. Jag köpte ett par 2/3-tights och en t-shirt. Kul med riktig outfit nu äntligen eftersom jag tävlar för Akele i alla lopp jag springer :)

När vi kom hem vid kl 22 däckade jag direkt.


Hela det glada Akele-gänget som sprang Blodomloppet i Jönköping

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Coyntha 18 augusti, 2011 at 11:07

  Grattis på födelsedagen!
  Det kommer att bli kul att se i dig i Akeles kläder :)

  Ha ha jag ser att åkte med ”vår” buss… ÅFFs bussen! Det är bussen som fotbollslaget åker till sina borta matcher!

  Kram från Göran och mig.

  • Reply Dessi 18 augusti, 2011 at 11:09

   Tack Coyntha!

   Ja det var det ja. Snällt att de lånade ut sin buss :)

 • Reply Lisa 23 augusti, 2011 at 14:50

  Ah, du är med i Akele?
  Jag är också lite sugen att gå med i en klubb men de två lokala är lite för tävlingsinriktade för mig. Jag vill mer ha gemenskapen och motivationen

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.