Foto

Fotomässan 2011

Fotomässan 2011 var verkligen värd att hänga i julgranen!

Vi var där i nästan tre timmar och klämde på kameror med gigantiska objektiv, kikade bland fotoböckerna (där jag köpte en grym fotobok av Anton Corbijn), stativen och lyssnade på en väldigt intressant föreläsning om produktfoto.

Visste ni att man vid en studiofotografering av en bil tar mängder med olika bilder med olika ljussättningar och blixtar som man sedan sätter ihop till en? De hade en snygg Audi i en monter där vi fick följa fotograferingen och retuscheringen. Häftigt att se hur det gick till!

Förutom det såg vi Mirelles übersnygga foto som var uppsatt bland alla utställande fotografier tagna av fotografer runt om i landet, och Nikons bubbelgumsrosa modell av en av deras nya spegellösa systemkameror J1. Nikon har släppt två nya spegellösa systemkameror – V1 och J1. Mer om dem kan ni läsa här.

Sen såg jag ju Bingo Rimér också. Det var rätt coolt.

Och vet ni? Jag klarade både dit- och hemresan utan att stanna vid 7-eleven och köpa snask! Jag vet inte hur ni fungerar men jag tycker nästan alltid att det är otroligt trist att åka bil. Och att åka bil utan färdgodis är som att gå på bio utan att äta popcorn (eller vad man nu föredrar). Jag laddade upp med ett gäng braiga skivor istället. Fungerade bra. Och jag höll mig mätt på två stycken kalkonwraps tills vi åkte från mässan, alltså i nästan sex timmar.

På vägen hem köpte vi två små påsar nötter som vi delade på. Det räckte tills vi kom till Linkan igen.

Tillbaka i Linköping chansade vi att Tapas hade bord ledigt och de hade de – med nöd och näppe. Det var nästan fullsmockat därinne men vi fick plats. De har ungefär världens godaste mat där.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Pia Nyberg 19 november, 2011 at 23:03

  Just ja! Jag har ju aldrig varit på Tapas men hört mycket om det. Måste.dit.snart.

 • Reply FotografOlivia 19 november, 2011 at 23:07

  Vaqr där jag med :D

 • Reply Annica 20 november, 2011 at 12:22

  Det är ju dessi.se du har fotat ^^

  • Reply Annica 20 november, 2011 at 12:24

   hahaha, nu vart jag förvirrad! Fick för mig att jag var inne på en annan blogg (där bloggerskan också var på den där mässan). Jag skyller på att jag är gravid ;)

 • Reply Träningsglädje 20 november, 2011 at 20:34

  jag har aldrig varit på fotomässa. verkar farligt. jag skulle bara vilja ha en massa dyra grejer…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.