Besöksmål

Hallon! Självplock på Skedevi Gård

Varken Fredrik eller jag har sysslat med självplock av bär såhär på en gård sedan vi var barn. Jag har ett par listor i min mobil som heter ”Äventyr” och en som heter ”Lagom utflykter sommaren 2023”. Den senare kräver ingen större förflyttning eller ansträngning och är bra för mig som nu försöker återhämta mig efter många år av stress. Ni kan ju gissa om bärplockning på Skedevi Gård fanns med på listan?

Själva gården ligger i Fornåsa, Motala kommun. Det tar ca 30 min från Linköping med bil, och här kan man plocka jordgubbar, hallon och blåbär. Det är en god idé att hålla koll på hemsidan för att se vilka bär som erbjuds avplockning för dagen. Är man inte sugen på att plocka själv finns en fin gårdsbutik där bär säljs. Även ägg, chips, sylt och annat erbjuds.

Hallonen är stora och röda som rubiner. Det känns lyxigt att plocka och hålla dem i sin hand. Mums!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.