Cykel, Mountainbike

Hel, ren och fit for fight!

Det är inte ofta jag tvättar min cykel. Skäms lite för det faktiskt, man ska ju underhålla grejerna för då håller dom längre. Till mitt försvar så kan jag väl säga att jag (tidigare åtminstone) resonerat att jag hellre cyklar än tvättar, skruvar och fixar. Dumt, jag vet.

Ikväll tog vi en snabbis i Valla för att sedan köra bort till OKQ8 i Ryd och tvättade cyklarna inne i deras tvätta-själv-hall. Vi hade med oss rengöringsprylarna från Muc Off och köpte en diskborste, tandborste, svamp och mikrofibertrasa inne i butiken. Att tvätta bilen/cykeln/mopeden inne i den hallen kostar 1 kr/min och känns väldigt prisvärt.

Började med att spraya cykeln med den rosa cleanern och lät det verka i några minuter. Sen sköljde jag av med högtryckstvätten (stod en bit bort då vattnet kan komma in i lager och eventuellt skada dessa). Gick igenom de partier som fortfarande var skitiga och sprayade på mer cleaner och gnuggade med disk- och tandborste. Sköljde av en andra gång.

Rengjorde sedan kedjan med kedjerengöringsmedlet och drog bort smutsen med mikrofibertrasan. Torkade kedjan torr och smörjde den med min hallondoftande olja. Torkade av fram- och bakdämparna och oljade sedan in med vanlig teflonolja. När vi kom hem fettade vi in de delar som ska fettas in.

Hel, ren och fit for fight!

DSC02478

DSC02474

DSC02475

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.