Cykel, Mountainbike

Nya banan i Olsbo (Jönköping)

Ibland kan man åka lite längre än vanligt för att ha det skoj på hoj. Vi har hört rykten om att det byggts en ny mtb-bana i Jönköpingstrakten och skulle egentligen ha åkt dit förra helgen och testat på den, men då var vi båda lite krassliga. Idag var vi däremot pigga och cykelsugna så vi lastade cyklarna på bilen och körde ner de 15 milen ner till Jönköping och följde skyltarna mot Olsbo. Väl i krokarna var det tydligt skyltat om vart man skulle ta vägen. Vi parkerade bilen och tog oss till starten.

Banan var riktigt fin. Mjuk och slingrande. Här fick man skönt flow i åkningen. Lite stenar på sina ställen men absolut inget som var tekniskt svårt, bara kul i annars slät singletrack. Här är det utmärkt att öva på kurvtagning minst sagt, riktigt skoj! Eventuella småhinder hade markerats med rosa färg och syntes tydligt, både snyggt och funktionellt liksom ba. Banan förgrenar sig vid ett ställe och man kan välja att ta en kortare väg eller en längre. Det skiljer bara 1,5 km mellan de båda. Vi körde båda två. Först den korta och sen den långa.

Banan är väldigt lättåkt, så även nybörjare kan köra här även om jag kanske tror att den är lättare om man står på lite. Nån ”stock” som ligger över spåret och nån (skojig) sten man ska upp på, men nä inte tekniskt svår. Bara böljande singletrack som kan bli hur jobbig som helst om man står på och trampar hela tiden. Min puls låg i övre regionen hela tiden, det fanns inga delar att ta igen sig på.

Hit kommer vi tillbaka! :)

DSC02485

DSC02487

DSC02501

DSC02507

DSC02506

DSC02505

DSC02509

Skärmavbild 2014-09-07 kl. 12.22.01

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.