Kost

Hungern & suget puts väck!

Har man inget arbete att gå till om dagarna tenderar iallafall jag att sova länge och den första måltiden jag intar när jag stiger upp blir en kombination av lunch och frukost (brunch). Normalt sett står jag mig i 5-6 timmar på brunchen och jag äter tillsammans med Fredrik när han kommer hem. Ett par timmar senare tar jag ibland en lättkesella för proteinets skull. Som ni kanske räknat ut blir det inte mycket mat under mina vakna timmar då dagarna är ganska korta.

När jag praktiserade på en tidning i våras gick jag hungrig nästan jämnt. Jag var tvungen att äta en stadig frukost innan jag stack iväg på morgnarna för att inte hungra ihjäl innan lunch. När jag sedan cyklade hem var jag också vrålhungrig.

Idag ser det helt annorlunda ut, min kropp har nog inte fattat att mina dagar har blivit långa (normallånga) igen. Jag stiger upp mellan 07:30 och 08:00 och vaknar då utan att känna någon hunger, kanske en mild hunger ibland. Då tar jag ett glas gammaldags mjölk. Det står jag mig sedan på ända fram till lunch, och det har hänt att jag ätit lunch utan att vara hungrig alls. När arbetsdagen är slut är jag fortfarande mätt och belåten och behöver bara ett mindre mål mat.

Jag välkomnar det här eftersom jag tidigare tyckt att det varit svårt att äta frukost så tidigt om dagarna. Jag prioriterar hellre att sova lite längre än att fixa frulle liksom. Dessutom är det jobbigt att känna så stark hunger så ofta.

Sötsuget är helt borta. Jag minns inte när jag åt godis senast. Det var nog när jag var sjuk precis innan jag började på nya jobbet. Lite sorbet kan jag äta ibland men det försöker jag undvika nu.

Idag har jag till exempel ätit såhär:

Frukost:
Ett glas gammaldags mjölk

Lunch:
Matig sallad med broccoli, haricot verts och massor kyckling och dressing

Kvällsmat:
Stekta köttbullar och en lättkesella

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Martina 29 juli, 2011 at 10:58

    Det låter som en perfekt dag matmässigt!

  • Reply Sofie RW 29 juli, 2011 at 20:43

    Vad intressant kroppen reagerar. Och vad smart den är. Gillar gammaldagsmjölken – speciellt det att fetthalten varierar. Känns liksom lite mysigt :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.