Tankar

Vad är det för fel på folk?

Idag blev jag hemskt besviken och ledsen. Tanken är att jag ska påbörja samtalsterapi (nej jag är inte psyksjuk jag har bara svårt att säga nej och stå upp för mig själv) på ett ställe, och idag var första samtalet. Jag har väntat länge på det här tillfället och hade höga förhoppningar. Det blev katastrof. Han tog inte mitt problem på allvar, och tiden var knapp för att kunna gå in på detaljer. Han började halvhjärtat rota i saker som gjorde mig hemskt ledsen och under tiden knackade folk på dörren och han gick ut för att prata.

Avslutningsvis gav han mig en klapp på axeln och skickade ut mig i väntrummet bland folk alldeles högröd i ansiktet efter att ha grinat hejdlöst. Där ute satt ju för fan folk som hade ryggbesvär och typ fotsvamp på sin höjd (det här stället är lite allt-i-allo). Jag fick inte en chans att lugna ner mig utan kände hur paniken ökade. Jag gick till receptionen och klämde fram att jag inte var nöjd. Jag fick prata med en sjuksköterska som var lugn och lyssnade på mig. Men hon sa samtidigt att den här mannen var väldigt duktig på sitt arbete.

Är man en duktig samtalsterapeut ger man inte sina kunder en klapp på axeln med inställningen att jag får lösa problemet på egen hand. Han tog inte reda på tillräckligt mycket om mitt problem och min bakgrund för att kunna förstå allvaret i det. Det gör mig så jävla förbannad! Jag försökte tvinga på honom information men det var lönlöst.

Ledsamheten har nu övergått till ilska och jag har gråtit ögonen ur mig. Försökte tänka på annat genom att gå och träna, för att få ur aggressionerna kanske, men det gick inget bra. Och nu har jag ont i huvudet för jag har tänkt så mycket. Att tro att man ska få hjälp är fan värre än att inte få någon hjälp alls. Jävla skit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply anette 27 november, 2012 at 14:47

  Men fyyy vilken oseriös läkare/psykolog det verkar vara. Man går inte ut för att prata med andra under tiden o man måste ju för tusan vara intresserad av den kund/patient man har inne i rummet just då. Ska du tillbaka dit eller kan du få byta till nån person som du känner dig trygg med?

  • Reply dessi 27 november, 2012 at 14:48

   Håller med! Just nu vet jag faktiskt inte. Jag måste ta mig en funderare och se över mina options.

 • Reply NaturligtvisareJulia 27 november, 2012 at 14:57

  Men fy! Så ska det inte gå till! men tyvärr är det nog inte allt för ovanligt och särskilt när ens problem av dem uppfattas som enkla. Ge inte upp men fortsätt inte gå till någon du inte känner förtroende för. Vill du prova psykologisk coaching kan jag ge dig en första prova-på-session utan kostnad. Fundera på det och hör av dig om du vill prova.

 • Reply Elisabeth 27 november, 2012 at 15:30

  Just när det gäller stödsamtal och terapisamtal är det jätteviktigt att den man ska prata med kan sitt jobb. Den du har fått träffa verkar ju helt klart ha bristande kunskaper i både sitt jobb och sin sociala kompetens.

  Med mina många möten med personer som jobbar inom vården så vet jag att väldigt många är knepiga och ofta inte är bra på att ta människor.

  Ge inte upp, du har rätt att få hjälp och har rätt att få hjälp av en yrkesperson som passar dig och kan sitt jobb.

  Tänk på att både sjukvården och facket kan vägleda till bättre hjälp och att det kan säkert ta ett par grodor innan man hittar sin (terapi)prins.

  Jag var på samtal med en tjej via arbetsförmedlingen och hon kändes helt rätt, och hon tog verkligen reda på vilka problem jag har och lyssnade. Men att bara få tid tog flera månader, men skönt att ha kommit så långt.

  Skickar en styrkekram och hoppas att du mår bättre efter träningen :)

  Kramis

 • Reply Mikaela 27 november, 2012 at 15:41

  Men va, är det sant? Så får det ju inte gå till! Stå på dig, det är inte du som har fel utan den sjukt dåliga läkaren/terapeuten. Heja dig!

 • Reply Margareta P 27 november, 2012 at 15:55

  Gå inte tillbaka dit igen. Du får aldrig förtroende där, men försök att byta. Det brukar vara ett par tre stollar först innan det ramlar på plats. Se dock till att anmäla denne odugliging som inte ens tar detta på allvar utan tar emot andra samtal m m. Stå på dig, du kan. Kram

 • Reply a-k 27 november, 2012 at 16:21

  Hemskt! Ge inte upp.

 • Reply Rund är också en form! 27 november, 2012 at 16:31

  Men… Det där låter verkligen helt galet!! :-((

  Det finns ingen annan terapeut du kan gå till istället? Kanske inte löser problemet att han är KASS PÅ SITT JOBB, men däremot kan du få hjälp av någon som tar dig på allvar.

  Håller tummarna
  Kram!

 • Reply Linda 27 november, 2012 at 17:47

  För mig krävdes det några försök innan jag hittade en terapeut som jag verkligen kände förtroende för och klickade med, så försök få tag på någon annan. Tyvärr är det ju så att man alltid måste slåss mest för sin sak i situationer där man egentligen inte orkar, men stå på dig. Det finns bra folk att prata med. Kram!

 • Reply sofia 27 november, 2012 at 19:28

  hitta en ny! sådär ska man inte behöva känna sig. visst, terapi kan vara smärtsamt, men det ska inte bero på att terapeuten är nonchalant och inte tar en på allvar.

 • Reply Florence Östergren 28 november, 2012 at 06:29

  Begär en ny läkare eller sjuksköterska kan också vara bra, om det finns på samma ställe. Jag hoppas det ordnar sig. Styrkekramar från Mor

 • Reply Jennie 28 november, 2012 at 13:39

  Jävligt trist upplevelse av terapi! Terapi är bra för fler än psyksjuka (och det är inget fel med att vara psyksjuk) så jag hoppas verkligen att du gör ett nytt försök hos någon annan! Slösa INTE din dit och energi(!!) på någon som behandlar dig så!

  Jag har själv gått (och går!) i terapi och vet hur vansinnigt bra det är. Faktiskt. Väldigt värt att investera tid och kraft i!

 • Reply Emma B. 29 november, 2012 at 21:13

  Jag har gått på många samtalsterapier (och psykolog) och kan säga att sådär gör man inte som terapeut! Testa istället en seriös terapeut så ska du få se skillnaden! Om du är på en tilldelad vårdcentral, byt vårdcentral till en privat. Dom är seriösare då dom är beroende av att patienterna är nöjda med hjälpen de får jämfört med centraler från landstinget. De har jag upplevt iaf och jag har bytt några gånger innan jag hittade en bra läkare.

  Första mötena känns snarare värre än bättre men sen vänder det sakta men säkert. Och det är ju målet. Så döm inte efter första mötet. Men det är klart att terapeuten ska INTE vara så känslokall och ofokuserad, just den timmen är det DU som är i fokus och INGET får störa.

 • Reply Emma B. 29 november, 2012 at 21:14

  P.S. Hoppas innerligt att det löser sig för dig snart! <3 Men du ska veta att du inte är ensam, alla går nog igenom en sådan dålig period någon gång i sitt liv. Fullt normalt! <3

  • Reply dessi 29 november, 2012 at 21:17

   Tack Emma! <3

 • Reply FridaA 14 december, 2012 at 22:59

  Nämen! :-( Kan inte annat än att hålla med de andra, hoppas vi hinner prata mer om detta på måndag. Saknar dig ju! KRAM

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.