Konserter

John Prine live i Toronto

Omg det här var ju hela anledningen till att vi drog till Toronto liksom! Att se John Prine live på sin kanske sista turné. Han är ju 72 bast!

Vi kom fram till Toronto på onsdagen och konserten var på fredagen. Och sen åkte vi hem på söndagen. 

Anledningen till att det blev just Toronto var en slump egentligen. Jag kollade om det fanns biljetter nånstans i USA men allt var slutsålt eller så var det re-sale på biljetterna och då kunde de kosta upp mot 10.000 kr för två. Jag ba NOPE.

Så Toronto fick det bli! Tror jag la typ 1300 kr för oss båda på biljetterna. Bokade biljetter och flyget samt hotell i höstas så allt var pejjat och klart.

Konserten hölls i en väldigt vackert konserthall i The Entertainment District i Toronto som heter Sony Centre of The Performing Arts. Här har artister som Bob Dylan, David Bowie, Lou Reed och Leonard Cohen spelat. Jag tror konserthallen tog ca 3000 besökare så konserten upplevdes som ganska intim och ljudet var väldigt bra.

Innan spelningen började ställde jag mig i kön för att köpa en skiva till mig och en tisha till min pappa. John Prine är pappas största musikfavorit och det är tack vare honom jag själv börjat lyssna på honom. Men han kunde inte följa med så det minsta jag kunde göra var att köpa en tisha.

Jag fotade knappt något alls under konserten men här ovan har ni en sjukt bra låt jag tycker ni ska lyssna på!

Han spelade några låtar från sin nya skiva The Tree of Forgiveness men mest körde han gamla låtar, bland annat Angel from Montgomery och That’s The Way The World Goes Around

Det var en otroligt fin och känslosam konsert och vet ni vad som nästan är det bästa? Att han ska förlänga sin turné till en världsturné och spelar i Sverige i sommar! Har kirrat biljetter och den här gången hoppas jag pappa kan följa med!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.