Träning

Kettlebells innan jobbet

Innan jobbet cyklade jag iväg till Friskis & Svettis Kanonhuset som ligger vid Lilla Tinnerbäcksgränd bakom sjukhuset. Det är relativt nybyggt och mycket fräscht. Gymmet har stora fönster som släpper in härligt solljus. Det finns två salar; en med konditionsmaskiner och fria vikter. Och en med gummimatta som har kettlebells, bosubollar och trx-band. Där höll jag till idag.

Jag körde 5 varv av:

20 st kettlebellswings med 8 kg
20 st en arms kettlebellswings (10 på varje arm) med 4 kg
20 st push press (10 på varje arm) med 8 kg
20 st omvända utfallssteg

På strikt LCHF!

Tyvärr blev kettlebell-handtagen väldigt hala på grund av svetten i handflatorna. Här hade jag önskat en liten hink med talk, något jag påpekade för receptionisten. Hon verkade tycka att det var en bra idé. Jag glömde däremot att säga till att jag även önskade en 6 kg’s kettlebell. Ibland är 8 kg för tungt men 4 kg för lätt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mikaela 18 april, 2012 at 12:54

  kul att du har varit på Friskis! Kolla gärna in våra lokala sidor längst bak i tidningen, så kan du se en artikel om yoga, skapat av yours truly ;)

 • Reply Maria 18 april, 2012 at 13:23

  Kettlebells är grymt! Jag brukar ha gym-handskar på mig… tycker det hjälper lite mot valkar också.

  =)

 • Reply Julia 18 april, 2012 at 14:06

  Precis som Maria sa, gymhandskar! ett måste för mig om inte kloten ska åka iväg som kanonkulor!

 • Reply Fredrik 18 april, 2012 at 14:10

  Grymt jobbat Dessi! Puss

 • Reply anna linnea 18 april, 2012 at 19:29

  Åh älska träning innan jobb/skola, bästa starten! Jag tränar på Friskis i Norrköping men har inte vågat mig in i gymmet än, haha.

 • Reply Anna 19 april, 2012 at 16:44

  Ett rejält pass! :-)

  Förresten, tack för tipset med omvända utfallssteg! Jag brukar gå utfallsgång annars, men ibland hakar min högra knäskål fast i steget på nåt sätt så det gör skitont, så jag har inte velat göra den övningen på ett tag. Igår provade jag omvända steg utan att känna nånting. :-)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.