Kost, Träning

Hej från mig!

Och där kom bloggsuget tillbaka! Hur har ni det i julstressen? Eller ni kanske inte stressar alls. Jag känner mig väldigt lugn inför julen. Vi firar som vanligt julafton med Fredriks familj på landet. Och på juldagen kommer mina föräldrar och min lillasyster hit. Väldigt avslappnat och mysigt. Ingen stress.

Hur går det med träningen?
Jo tack, bra. Jag har nu styrketränat regelbundet i 9 veckor och än syns det inte sådär jättemycket på kroppen, men jag blir starkare vilket är kul! Jag tränar fyra styrkepass i veckan uppdelat på över- och underkropp samt två pass löpintervaller på löpband. Jag har tagit två PB:n – ett i bänkpress (32,5 kg) och ett i knäböj (55 kg). Jag är långt ifrån stark men det är kul att kunna höja vikterna. För några år sedan fick jag inte ens upp stången i bänkpress och nu kan jag ta den + 12,5 kg till.

Sedan några dagar tillbaka har jag börjat äta enligt kostschemat jag fått från min PT. Det blir mycket mycket protein (2-2,5 g per kilo kroppsvikt) och lite kolhydrater. Jag äter så mycket så jag har god energi under träningen och intar kolhydraterna på morgonen och på lunchen. Det handlar inte om några mängder utan totalt runt 60 gram på en dag.

Min PT heter Staffan och han har bland annat hjälpt Elin att gå ner 35 kg och tävla i Luciapokalen (body fitness) på mindre än ett år. Läs mer här och här.

Det känns kul att känna sig så dedikerad till något. Få saker får mig att må så bra som just träningen gör. Jag känner mig som superkvinnan på gymmet. Det är ofta jag dagdrömmer om axelpressar och knäböjar. Jag antar att det är ett sätt för hjärnan att motivera och pusha sig inför kommande pass.

Härligt är det i allafall!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Frida A 23 december, 2012 at 00:23

  Åh jag hoppas också kunna känna så framöver! :-)

 • Reply Jennie 23 december, 2012 at 12:58

  Snygga knäböj!

  • Reply Dessi 23 december, 2012 at 13:28

   Vad gulligt! Tack :)

 • Reply Maria 23 december, 2012 at 17:45

  God jul Dessi, kul att du är tillbaka! :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.