Friskis & Svettis

Kettlebellträning


Jag har tränat med kettlebells i perioder. Jag tror jag blev fast när jag testade svingar för första gången 2011 på ett CrossFit-pass. Eller var det när Fredrik kom hemsläpande med ett gigantiskt silverfärgat klot med tillhörande DVD för dito år sedan? Det liknade inget träningsredskap jag testat tidigare, och så fort något innebär teknik och att nöta teknik så är jag på.

Sedan dess har jag fortsatt att älska svingar (förmodligen för att jag är bra på det) men också kört övningar som goblet squat, marklyft, 8:an och enarmssving med byte i luften. En övning jag vill behärska är snatchen. Kolla videon hur den ser ut:

Igår anmälde jag mig till ett Kettlebell Grund-pass på Friskis och i en liten grupp körde vi igenom övningar som svingar, rodd, tvåhandssnatch med en KB, thrusters, marklyft, 8:an och varianter på 8:an. Totalt gjorde jag 120 svingar med 16 kg kettlebell. Idag gör mina underarmar ONT! Jag kunde knappt schamponera håret i duschen efter passet.

Efteråt hade jag möte med kommunikationsgruppen på Friskis. När vi har dessa möten går vi igenom kommande månads nyhetsbrev (som mailas ut till alla medlemmar), men vi hann även diskutera den kommande 30-årsfesten. Friskis fyller ju 30 år i år! Så himla himla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Trail & Inspiration 27 februari, 2017 at 20:23

    Härligt att våga prova något nytt *(fast ändå inte nytt)! :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.