Kost

Don’t try so f*cking hard!

Ni vet hur jag kämpat och tampats med att hitta en balans mellan kolhydrater och träning.

Min kropp mår bäst av strikt LCHF, magen mår bäst och hälsan sitter i magen. Men jag har haft problem med min explosivitet och då jag tränar mycket högintensiv träning har jag upplevt sämre ork att mäkta med det. Jag har experimenterat med att äta kolhydrater från frukt och det fungerar ganska bra. Men det som jag tycker funkat allra bäst hittills är att ladda med en portion havregrynsgröt 1-2 timmar innan träning. Då kan jag ta i riktigt brutalt. Efteråt dricker jag ett glas juice eller ett glas mjölk för att få i mig lite protein.

Jag äter två gånger om dagen normalt sett, jag står alltså fast vid periodisk fasta – det funkar grymt bra! Första målet äter jag vid lunch, sen laddar jag med gröt inför träningen och sen äter jag ingenting mer om jag inte är hungrig vilket jag oftast inte är. Om jag skulle gissa så får jag i mig 70-100 gram kolhydrater varje dag. Man kan säga att det är en liberal variant av LCHF jag äter. Jag utesluter gluten i möjligaste mån och mycket laktos blir det inte heller. Jag upplever inga nackdelar att äta så här, det har enbart positiva effekter på mig. De kolhydrater jag får i mig förbränner jag genom träningen och jag går sakta ner i vikt. Inspirerad av den här brudens viktresa. Fokuserar på träningen och undviker socker (vilket är mycket enklare om man håller sig sysselsatt) – då kommer viktnormalisering på köpet. Don’t try so f*cking hard!

Eftersom jag inte äter middag så blir det inte särskilt många recept upplagda på bloggen. Jag lagar knappt någon mat. Lunchen kommer ifrån Hemköps salladsbuffé där jag allt som oftast väljer kyckling, mozarella, oliver och coleslaw. Jag tröttnar nog aldrig på det. Eller så äter jag kycklingspett med tzatziki på Grekiska kolgrillsbaren, det är stammishaket med mamma på torsdagar.

Så, jag kommer förmodligen inte skriva så mycket om mat och det där under en period. Det känns rätt gött att ha ett sätt som funkar och ger mig en funktionell och frisk kropp i all sin enkelhet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.