Forskning & Rön, Kost

Trams!

Att en kost med lite kolhydrater och mycket protein gör dig sjuk har vi sett på löpet idag, till och med nyheterna på TV har tagit upp det. Dessutom har man koncentrerat sig på att mycket kött ökar risken för hjärtsjukdom.

Naturligtvis är det bara trams. Det är en studie baserat på enkäter där deltagarna själva får fylla i hur de äter, en observationsstudie alltså. En annan observationsstudie visar att glassätande på stranden ökar risken för drunkningsolyckor. Ja ni hör ju själva.. De som drunknar har sannolikt ätit glass på stranden, as you do.

Hur mycket kolhydrater de ätit framgår inte men Kostdoktorn har undersökt och tolkat det som runt 40%. Lika mycket kolhydrater som ett mål på McDonald’s. Mycket kolhydrater – kass kvalité på köttet som förmodligen innehåller massor Omega-6 som ger – just precis – hjärt- och kärlsjukdomar.

Marianne Kardeskog har rätt i en sak – att tänka kritiskt är sunt. Kritiskt tänkande kring studier i synnerhet. Hur har studien utförts? Hur framställs studien i media? Finns det ekonomiska intressen? Varför får just den här studien uppmärksamhet i media? osv. är frågor man bör ställa sig.

Lita på din egen förmåga, testa saker och bedöm själv! :-)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Florence Östergren 27 juni, 2012 at 15:08

  Intressant.Kram på dig

 • Reply Martina 27 juni, 2012 at 15:26

  well said sister!

 • Reply Suck, dessa envisa lögner… | Martina - Health & Science 27 juni, 2012 at 15:35

  […] Dessi hakar på dissen! Relaterat: Insulin, leptin, åldrande & diabetes Visa kommentarer (3) […]

 • Reply Snorkkis 27 juni, 2012 at 19:03

  Håller med dig. Det blir alltid så feltolkat i medier. Jag skulle vilja se hur de korrigerat datan för t.ex. att de som dragit ner på kolhydrater är de som varit överviktiga och varit i behov av att gå ner och pga övervikten och tidigare leverne fått dessa problem. Bäst är väl att leta upp studien på nätet och se vad de gjort och hur de tolkat.

 • Reply sockertjocken 27 juni, 2012 at 21:21

  Så bra sagt så jag är helt mållös :D !!!

 • Reply Liar liar pants on fire… « Magrutor med LCHF… 27 juni, 2012 at 21:30

  […] Dessi.se […]

 • Reply Christer 29 juni, 2012 at 12:27

  Det är väldigt intressant att följadiskutionen som pågår nu, kolhydrater eller inte. Personligen tycker jag inte att man skall utesluta något, kolhydrater är viktigt för att kroppen skall fungera optimalt.Ät en bra balancerad kost i rätt mängd så kommer man att gå ner i vikt. Varför måste man går ner blixt snabbt något som har tagit lång tid att lägga på sig? Det handlar inte om vilken diet som är bäst, det handlar om att inse varför man har blivit överviktig! Tack för ordet!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.