Vandring

Landeryds hembygdsled

Det här är en led jag aldrig tidigare gått. Har cyklat eller besökt vissa ställen, men aldrig gått hela vandringsleden. Den är ca 6 km lång och jag hittade den på naturkartan.se Vi hämtade Roxie och så körde vi ut till Landeryds golfklubb och började leden därifrån. Vi gick den medsols.

Leden börjar genom en skogsdunge/hage där det sommartid går betesdjur, så tänk på att ha ev hund kopplad. Nu gick det inga djur här men vi har ändå alltid Roxie kopplad då hon gillar att jaga bland annat ekorrar och rådjur. Inne i skogsdungen finns lämningar från järnåldern. Efter en bit kommer man till Stångån där det finns en fin träbro över vattnet som tar en till Landeryds kyrka.

Här efter följer en rätt tråkig bit på asfalterad bilväg (som inte var särskilt trafikerad när vi gick här) innan man kommer förbi Slattefors magasin och svänger ner mot Slattefors slussar. Här kan man gå ner till vattnet på båda sidor och äta medhavd picknick!

Efter Slattefors går man sedan längs med golfbanan ända tills man kommer tillbaka till parkeringen igen. Vi gick lite fel på ett ställe och vår runda slutade på 6,5 km totalt. Med många fotostopp, hundsniffande och lite felgående tog rundan för oss ca två timmar. Men ska man inte fota och hålla på så tar den nog 1:15-1:30 timmar att gå.

Leden är över lag väldigt enkel att ta sig fram på. Mestadels går den på breda grusvägar och en bit på asfalterad väg. Nästa gång tar vi den nog motsols så sista biten var rätt trist att gå, då har man det roligaste framför sig :)

Klicka här för mer info om leden och karta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.