Cykel, Landsväg

Linköping – Rondellpotatisen

Jag fortsätter att samla mil i benen, att bli uthållig är mitt mål. Tänkte ge mig på en runda lite till sydväst idag. Känns som att jag cyklar syd och öst hela tiden men nu ville jag cykla en bit till en annan stad, och det fick bli Mjölby. Åkte ut via Malmslätt, Vikingstad, Sjögestad och Mantorp.

Google maps hade rekommenderat mig att cykla på väg 206 men när jag kom dit strax innan Sjögestad märkte jag vilken hårt trafikerad väg det var. Jag ville inte riskera att cykla på den vägen så jag tog upp mobilen och studerade kartor för att hitta en annan väg. Denna andra väg var en smal otrafikerad 70-väg med grov asfalt. Mellan Mantorp och Mjölby var det separat cykelväg hela biten.

I Mjölby har de en rondellpotatis. Den är rätt ful. Där mötte Fredrik upp mig med bil så åkte vi till Gränna och köpte polkagrisar. Jag har sällan med mig energi när jag är ute och cyklar, iallafall inte på pass under 2 timmar, så lite socker satt fint!

Jag upptäcker mer och mer om hur fantastiskt cykling är som transportmedel, att kunna ta sig till andra städer och se nya platser. Det är en enorm tillfredsställelse att hitta till platser för egen maskin! :)

IMG_07442

IMG_07432

IMG_07633

IMG_07422

IMG_07562

IMG_07612

IMG_07642

mjolby

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply anette 13 juni, 2013 at 12:07

    Jag cyklade också till Mjölby igår. Men det blev inte lika lång tur som du cyklade. Jag körde ju hemifrån mig (Normlösa) småvägar över Spångsholm, Sya, Mjölby. Hem blev en annan väg o en liten bit på 206 ingen kul väg att cykla. En idiot i en BMW körde om mig i säkert 130 km.. Snacka om att jag blev rädd. Många bilister har 0 respekt för cyklister.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.