Cykel

Lysen ffs!

Mörker, kall vind, regn som piskar vasst i ansiktet.. Jag har inte sett solen i Linköping på ett par veckor. Ju jävligare väder, desto grymmare känner man att man är när man ger sig ut och tränar. Och när man är ute och träningscyklar så kan man ju passa på att leka lite förebild vad gäller synlighet. Nu när jag var ute på de vanliga cykelvägarna stötte jag på ett tjugotal cyklister och jag tror två hade godkänd synlighet.

Alltså, små cykellysen man fäster snabbt som attan runt sadelstolpen och på styret kostar typ femtio spänn på Clas Ohlson eller u name it. Vad fan är ursäkten att cykla utan lysen? Jag kom till en t-korsning där jag skulle svänga höger och en cyklist kom just från höger och skulle rakt fram. Han var nästan helt omöjlig att se. Mörk cykel, helsvarta täckande kläder med svart luva upp över huvudet för att skydda sig mot regnet.

Lysen är en liten del av synligheten och vill man kan man ha reflexband runt hand- och fotleder eller till och med en reflexväst. Jag har en från Craft som både lyser upp och skyddar mot vinden. Tyvärr är jag lite kass då jag inte har reflexer på själva cykeln. Ska fixas asap!

DSC03162

DSC03164

DSC03169

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.