Cykel

Östgötaslätten!

DSC_7008

Vi kände för en långkörare idag och jag hade hittat en runda på en karta som sträckte sig 28 km (det skulle dock visa sig bli lite längre). Jag på racern och Fredrik på MTB. På så sätt blev det mer rättvist eftersom Fredrik är mycket mer tränad än vad jag är ;)

Vi cyklade ut till Malmslätt som är ett område några kilometer nordväst om stan. Följde Sverigeledens gröna skyltar till Ledberg. Där tog vi en paus vid Ledbergs kyrka och klättrade även upp på en liten hög gräskulle med fin utsikt!

Sen vidare mot Vreta Kloster och Berg. Långa slingrande vägar mitt ute på landsbygden. Att cykla är fantastiskt! Man får se så mycket som man annars inte får se.

Framme i Berg satte vi oss längs Göta Kanal och åt glass en stund innan vi åkte den sista milen hem. Sista biten fick jag djävulskt ont i skrevet så jag ska testa min hårda MTB-sadel för att se om det blir bättre. Sadeln jag har på racern nu är förmodligen för mjuk. Låter ju helt bakvänt att en hård sadel är bättre men så funkar det tydligen.

Totalen blev 33 km och 1,5 timmes effektiv cykeltid. Bra för uthålligheten!

DSC_7006

DSC_7006

DSC_7009

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rund är också en form! 9 maj, 2013 at 17:25

  Helt underbara foton!
  Jag vill också ha cykel, men får inte tummen ur. Lutar åt MTB. Eller kanske en hybrid… ;-)

 • Reply Josefin 11 maj, 2013 at 17:39

  Verkar så underbart att glida fram på cykeln, speciellt nu när värmen börjar komma och man känner sig som helt nykär i livet… Måste skaffa mig en cykel… vet bara inte var jag ska hitta de pengarna.. men jag ska!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.