Vandring

Marmorbruksleden

Vilket vårväder! Strålande sol men som mest omkring 4 plusgrader. Idag ville vi få mest bang for the buck solmässigt och hade kollat upp lite alternativ på kortare vandringar. Ute vill man vara en dag som idag! Valet föll till slut på Marmorbruksleden eftersom:

1. Jag är en sucker för vatten
2. Jag är en sucker för utsikter

Marmorbruksleden hittar man strax utanför Norrköping i Kolmården. Marmorbruksleden är totalt 9,6 kilometer lång och utgörs av flera olika slingor, vi gick en som är ca 4 km. Kolmårdsmarmor är känt över hela världen och marmor har brutits här i omgångar från 1600-talet fram till 1970-talet. Dessutom har tegel och kalk producerats, och man bryter fortfarande marmor i liten skala.

Fredrik och jag gick leden medsols vilket ingen annan verkade göra för alla vi mötte gick motsols, men på ett sätt var det skönt att ta det mest kuperade och steniga partierna först. Vi fick de vackra utsiktsplatserna under första halvan av rundan. Här hade man en härlig utblick över Bråviken!

Vidare såg jag årets första blåsippor. Är inte det väldigt tidigt ändå? De brukar titta upp i början av april annars. Å andra sidan har den här vintern varit väldigt mild.

Hit kommer jag tillbaka! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hilda 17 september, 2020 at 11:34

  Hej Dessi, kollade dina fina bilder från Marmorbruksleden. Vi ska dit i helgen och jag har fått svårt att gå, och undrar om du har koll på om man kan cykla delar av leden med mountainbike?
  Hilda

  • Reply dessi 19 september, 2020 at 16:36

   Hej! Åh! En del är väldigt brant, jag tror det blir svårt med mtb tyvärr men möjligt att det finns andra stigar runt omkring som är mer cykelbara :) Jag har bara varit i området en gång så jag är tyvärr ingen expert hehe :P

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.