Resor, Upplevelser

Maten i Seoul

Nu blir det matfezt i bloggen!

Att äta maten i ett annat land är ju i princip halva grejen med att resa och fördelen med att resa till Sydkorea är ju att matkulturen är så annorlunda mot Sverige. Den stora grejen där är kimchi. Det serveras till nästan allt då det är koreas nationalrätt och kan vara väldigt starkt. Kimchi består i huvudsak av fermenterad kål.

Jag har i princip aldrig ätit koreansk mat men vet att Bibimbap är en vanlig rätt man äter här. Den görs på koreanskt ris tillsammans med stark chilisås, som blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi. Ordet betyder blandat mål. Väldigt god rätt som jag åt på en rastrestaurang efter jag varit på bussresan till Odaesan nationalpark.

Det finns många temacaféer i Seoul, som t ex Pink Pool Café som var en av de caféer jag kommer minnas mest. Caféet låg inne i en butik som heter Stylenanda i Myeong-dong där jag bodde. Det kommer ett separat inlägg om just det caféet.

I staden finns också en hel del matstånd längs med gågatorna. I Myeong-dong förvandlas shoppingsgatorna till en matfest kvällstid och det var fantastiskt att gå omkring här första kvällen och prova lite av maten.

Kaffekulturen här är stor, och överallt finns det olika söta kaffecaféer (säger man ens så?) och såklart Starbucks.

Jag åt inte ute så särskilt ofta då jag tyckte det var väldigt trist att äta på restaurang själv, men jag hade en positiv matupplevelse i Korea och tyckte det mesta var väldigt gott. Men efter en vecka där längtade jag efter tacos och Burger King :)

Lite av gatumaten som såldes i Myeong-dong där jag bodde


Americano och vit choklad med nötter i. Ganska smaklöst, men namnet på caféet tilltalade mig; Rocky Mountain Chocolate Factory


Milkshake med Oreos och rolig glass som sprakade i munnenCupcakes inne på SM Town i GangnamEn maträtt där man gör egna små dolmar av bladen och stoppar i munnen i en munsbitI Gangnam såg jag Magnolia Bakery och var tvungen att gå precis innan stängningsdags. Ni som kan er Sex & The City vet att Carrie och Miranda i ett avsnitt sitter utanför just Magnolia bakery och äter cupcakes ♥

Bibimbap
Intill hotellet låg en resturang som gjorde de mest gudomliga smörgåsarna med ricotta! Dessa köpte jag med mig upp till rummet ett flertal gånger under min vistelse


Pink Pool café! Tro det eller ej, men det gömmer sig en kula glass under sockervadden som uppenbarar sig när man ätit sig igenom allting :D


En slags slushie på ett café inne i Insa-dong


Is-té inne på kattcafet!


Jag tog mig till Itaewon the Burger i Gangnam som sägs ha Seouls bästa burgare och eftersom jag inte har något koreanskt referensmaterial är det svårt för mig att bedöma, men den var väldigt god! Pommesen med bacon och smält ost var himmelriket på en tallrik.


Det mest smaklösa jag åt under min vistelse var detta bakverk. Det smakade i princip ingenting, men konsistensen var tillfredsställande och den lugna miljön behövdes!


Lite av allt godis jag köpte inne på 7 eleven vid hotellet. Allt godis var gott!


Förmodligen det vidrigaste jag druckit! Jeju Green Tea smoothie. Stora gelébitar som kommer in i munnen som en fucking surprise on top of den vidriga smaken av grönt té. Just don’t.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.