Besöksmål

Mölle, Villa Italienborg & Kullaberg

När vi ändå var i Helsingborg och besökte Sofiero förra helgen så passade vi på att besöka Mölle som ligger i Höganäs kommun. Vi skulle åkt hit förra sommaren, men det skulle regna hela vår vistelse så vi planerade om och gjorde annat istället.

När vi bor på hotell äter vi i princip aldrig frukost. Ingen av oss är några frukost-fantaster och vi vaknar sällan hungriga, så vi skippade hotellfrullen och drog till Mölle Krukmakeri för att äta istället. Fredrik beställde pizza och jag tog varmrökt lax. Pizzan var hej dundrande så god! Men min laxtallrik var ganska deppig. Hade kunnat göra en bättre hemma.

Sen drog vi till Villa Italienborg för att skåda Sveriges antagligen vackraste eternit-hus! Villan är byggd åren 1909-10 i en fantasifull italiensk stil. Fasaden är klädd med vita och röda eternitplattor i ett rutigt mönster. Villa Italienborg har varit med i en säsong av SVT’s Husdrömmar när det var ett par som hade köpt ett eternithus i Skåne. Fantastiskt fint att få se villan på riktigt.

Glada i hågen åkte vi vidare upp till Kullaberg och det Naturum som ligger där. Här kan man gå och klättra runt på klipporna och se ut över havet. Det finns även en kiosk där man bl a kan köpa glass.

Dagens sista besöksmål blev Flickorna Lundgren på Skäret. Såhär skriver man på hemsidan:

Flickorna Lundgren på Skäret är Sveriges äldsta och mest berömda trädgårdscafé. Det öppnade redan 1 maj 1938 av sju systrar Lundgren. Redan från första stund var kvalitetsambitionerna höga med hembakat och hemvävt i en prunkande trädgård kring den lilla torpbyggnaden med anor från 1700-talet. Det har vi aldrig tummat på sedan dess.

Det var riktigt populärt och medan jag paxade ett bord stod Fredrik i kö för att köpa fika. Här satt vi sedan och njöt i skuggan och såg ut över grönskan. Man kunde ana havet allra längst bort mellan några träd.

Med detta summerar jag en fantastisk helg i Skåne runt Helsingborg och Höganäs. Vi hade otrolig tur med vädret såhär i början av juni. Läs gärna inlägget om Sofiero här.

Mölle Krukmakeri

Vackra Mölle!

Där borta ligger Kullaberg

Villa Italienborg – så häftig villa!

Utsikt över Mölle på väg upp på Kullaberg

För ett ögonblick påminde detta om när vi var i Wales

Häftigt skepp!

Nästan som sju sorters kakor hos Flickorna Lundgren på Skäret

Tack för den här gången Skåne!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hej Skåne! + workshop i handpan – dessi.se 28 maj, 2024 at 10:11

    […] det funkar men nästa gång stannar vi längre, som den gången vi var på Österlen eller när vi besökte Mölle och Kullaberg. Det finns alldeles för mycket jag vill se och uppleva! Skåne, jag kommer tillbaks!Men vi tar det […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.