Besöksmål, Resor

Köpenhamn dag 3 – Glyptoteket

Sist ut i den danska huvudstaden blev ett besök på Glypototeket. Den här platsen besökte jag i mina tonår, för ca 20 år sedan. Blev helt starstrucked över hur vacker byggnaden är och alla underbara skulpturer. Hade aldrig sett något liknande innan. Såklart jag ville hit igen.

Glyptoteket är ett danskt konstmuseum grundat av byggaren Carl Jacobsen. Den konst som finns att beskåda här är antik konst, främst skulpturer från Egypten, Främre Orienten, Grekland och Italien. En av de skulpturer som berörde mig mest (som jag inte fotade) var av en bakbunden naken kvinna som ammade sitt barn. Den berörde mig kraftigt.

Vill ni få lugn bland Köpenhamns livliga gator ska ni gå in här för avkoppling och fascination.

Det var den tredje och sista delen av vår Köpenhamnsvistelse. Läs del 1 och del 2.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mie Evnice 10 april, 2022 at 21:50

    Glyptoteket är en av mina favoritplatser i Köpenhamn! Så fantastisk byggnad.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.