Mountainbike

MTB + skogsfika

I helgen har vi äntligen blivit klara med projektet måla om i köket. Det har tagit ett par veckor då jag ändrat mig i färgval flera gånger. Ni ska få se före- och efterbilder i nästa inlägg! :D

Idag skulle vi träffa Fredriks familj för utefika i Gamla Linköping, så jag passade på att cykla i den tillgivande Vallaskogen. Här finns ju ett MTB-spår och det är nog här jag cyklar allra mest när jag vill ha stök och bröt. Jag tänkte att fika skulle smaka extra gott efter lerfest i skogen!

Granbarkborren har haft party i Vallaskogen kan man lugnt säga. Här har man fått fälla träd för att förhindra spridning. På vissa ställen kunde jag knappt känna igen mig då det blivit så glest bland träden. Jag hatar inga djur men just nu ligger inte granbarkborren på tio-i-topp djur jag vill gosa med!

Det var lerigt i skogen men inte blött, det kändes ändå OK då jag iallafall inte stötte på några riktiga surhål. Jag fick bara hålla tungan lite mer rätt i munnen för att inte åka omkull på nån hal rot.

Så hojade jag bort till Gamla Linköping där jag mötte Fredrik och hans mamma, två systrar, bror och hans två barn. Fredriks syster Elisabeth hade bakat två tårtor och det var riktigt gott i munnen efter cyklingen! Varm Pucko hade Fredrik fixat till mig i en termos. Vi hade ingen O’boy hemma, men en flaska Pucko i kylen hade vi. Det var så gott!

Idag bevisade jag för mig själv att jag faktiskt KAN cykla när det är fulväder. Vintertid kan man räkna antalet timmar i sadeln på ena handen normalt sett, men det vore ju skoj att cykla året om för att inte tappa kondis. När man kombinerar det på det här sättet blir det ju riktigt bra :D

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.