Styrketräning

Nordic Wellness Djurgården i Linköping

OK Dessi is going ruthless! Är det nåt jag går igång på så är det bra och dåliga gym. De bra gymmen tränar jag på, de dåliga skriver jag om. Som poesi. Och ta det jag skriver med en nypa salt, speciellt slutklämmen tihi.

Nordic Wellness har tre gymanläggningar i Linköping. Ett i Tornby, ett nere på stan och ett på Djurgården vid City Gross. Det i Tornby har jag testat och skrivit om här.

Ikväll var Fredrik och jag på den nyöppnade på Djurgården. Det ser ju fint ut vid första anblick. Öppet och ljust och allt är sprillans nytt. Så oslitet och perfekt att man undrar om folk ens tränar där. Det kanske inte är nån hemlighet att jag gillar den mer ruffiga stilen på gym. Där man inte blir skjuten om man använder magnesium lixx!

Utbud

Det finns många maskiner för de flesta muskelgrupper och det finns en rätt rejäl konditionsmaskinspark vid ett stort fönster ut mot parkeringen. Det finns kettlebells, fria vikter, foamrolls och en multibur där man kan göra t ex pull ups i.

Det är väldigt dåligt med plats om man ska träna knäböj eller marklyft, det finns bara två rack och det är för lite plats bakom varje rack. Vidare finns det två rack för bänkpress (där vi mestdels hängde).

Själva bänkarna är breda så man får plats ordentligt (dock alldeles för mjuka) och det finns plattor för fötterna som man kan fälla ut för kortisar som mig som inte når ner till backen. Eleiko-stänger (dock inga styrkelyftsstänger) och viktplattor från nån låtsasfabrikör. Själva hakorna därifrån man lyfter av stången finns i tre fasta höjder. Precis som att det bara finns tre längder på armar, duh! Men det funkade att bänka där ändå, för vill man så anpassar man sig efter vad som finns tillgängligt.

De maskiner (sittande rodd och axellyft åt sidan) jag testade var helt OK, jag gillade dom! Ett annat plus är att det finns många konditionsmaskiner så man inte behöver köa för att t ex springa på band. Dessutom sålde dom mina favorit proteinbars från Nutramino. Och plus för att tjejen i receptionen var göllig.

Slutsats

Jag skulle inte välja det här gymmet om jag bara fick träna på ett gym för resten av livet. Det är ganska opersonligt och det är inte ett lyftar-gym. Det känns som att Nordic Wellness riktar sig till folk som precis har börjat träna eller tränar ibland. För när man är inne i loopen och börjar intressera sig för styrkelyft eller tyngdlyftning så är gymmet inte anpassat för det.

Men gillar du att träna med gymhandskar, kör bänkpress i smithmaskinen och gör kettlebell-swingar med knäböj är det här gymmet för dig.
 Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jennie 12 april, 2018 at 11:21

  Ser också ut som att det är mjuka, instabila gummimattor att stå på när man knäböjer? *ryser*

  • Reply dessi 13 april, 2018 at 13:51

   Ja där kan man stå och köra militärpress haha!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.