Besöksmål

Nyårsafton i en stuga i Tiveden

Tivedens Nationalpark är en av Sveriges största nationalparker, och ligger bara 1,5 timmes bilkörning från oss i Linköping. I mars 2018 var vi och kollade på orrar tillsammans med naturguiden David, och bodde då en natt i stuga på Hamgården. Om ni vill boka guidning med David finns hans hemsida här. Han har älgsafari, guidar orr- och tjäderspel mm.

Vi tyckte stugorna i Hamgården var så bra så vi valde att boka nyåret här. Här finns flera små röda stugor där två personer kan bo, och i och med det är det väldigt lugnt. Stugorna består av hall/vardagsrum med ett litet kök och TV, ett separat sovrum och ett badrum med dusch.

På nyårsafton åkte vi hit och tog med oss mat som vi skulle laga till. Nyårsmiddagen bestod av rårakor och pannkakstårta med hasselnötskräm till dessert. Köket har tyvärr ingen ugn, så vi fick planera matlagningen efter vad som kunde stekas eller kokas. Matlagningen började med att brandlarmet gick. Oset från stekningen blev kraftigt, så vi fick öppna fönster lite här och var för att vädra.

Trots missödet blev maten bra! Rårakorna var sinnessjukt goda, och pannkakstårtan hade faktiskt kunnat vara lite sötare. Hasselnötskrämen hade jag blandat ut med vaniljkräm för att den skulle bli lite fluffigare, men i ärlighetens namn skulle nog ren hasselnötskräm blivit godare.

Vi firade in det nya året och kollade på TV i soffan resten av kvällen.

När klockan slog 12 gick vi ut och tände tomtebloss!

På nyårsdagen gjorde vi en kortare vandring i Tiveden, mer om det i nästa inlägg.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.