Semester

Österrike – Mellau

DSE_8701
 
Österrike är gudomligt vackert. Vi bor i ett gammalt trähus som också är en lada för kor om nätterna. Ibland hör vi korna råma under oss. På dagarna betar de i hagen precis vid huset. Det är en gammal man som tar hand om dem och mjölkar dem inne i ladan.

På tal om mjölk så bor vi i en liten by som heter Mellau och byarna häromkring är ganska små och tillhör ost-distriktet i Österrike. Inte långt härifrån ligger ”Käsestrasse Bregenzerwald” som betyder Bregenzerwald ostväg. Här har man möjlighet att provsmaka alla ostar från trakten, följa mjölkhandlarnas dagliga arbete, diskutera vädrets roll när ostarna mognar och, med lite tur, uppleva en alpfestival eller bergsmässa.

Mellau är en skidort och det mest kända av bergen man kan susa nedför med skidorna om vintern heter Kanisfluh. Vi åkte upp dit med linbanan idag. Ska man upp till toppen adderar man ett par timmars vandring. Bergsgetter har setts till, även om det är ovanligt.

DSE_8681
 
DSE_8471
 
DSE_8737
 
DSE_8713
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply elisabeth 3 augusti, 2016 at 09:37

  Ser ju underbart ut, men inga cyklar med Er ? hur hitta Ni dit ni är nu ? Jag vill också till Österrike på sommaren. Kanske 2017, tågluffning med fina stopp.
  KRAM

  • Reply dessi 4 augusti, 2016 at 01:48

   Vi åkte ner med anledning att fira en av min sambos vänner som fyllde 60 år som är uppvuxen i Mellau. Annars hade vi nog inte valt att åka just dit, det är en rätt liten by :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.