Semester

Hästholmen & 31:ans glass

Idag är det årets varmaste dag! Vår nya lägenhet är sval, vi har morgonsol på fasaden och sen skön skugga på balkongen efter lunch. Så när vi gick ut genom porten idag slog värmen till som en käftsmäll. Tur vi skulle åka till Hästholmen och käka glass!

31:ans glass ligger i Höstholmen och här gör de sin egen glass som de vunnit priser för. Hasselnötssglassen är den godaste.

Glassen smälte fort i solen så hann inte fota min, men Fredrik tog sorbet och den smälte inte lika fort :)

Efter glassen tog vi en promenad till hamnen. Längs vägen finns både fina och fula hus. Det här var ett fint hus:

Vi gick ut på udden där det står en vit liten fyr som är i stort behov av en ommålning. Här har man fin utsikt bort mot Omberg och Ellen Keys strand.

I Hästholmen kan man hyra kajak, bada och dyka. Vi gjorde inget av detta idag. Som icke-badande gäst (kände bara inte för att trängas med massor av folk idag), finns kanske inte jättemycket att göra här. Det är däremot ett trevligt ställe att lägga till med båten kan jag tänka mig.

Är man här kan man ju passa på att besöka Ellen Keys strand och Omberg i övrigt. Själv sparar jag besöket till en svalare dag. Jag fick besöka Ellen Keys strand när jag fotade för Vättern-boken och har varit inne i de flesta rum och det är verkligen vackert så jag rekommenderar er att boka en guide :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.