Cykel, Mountainbike

Planerar lopp inför 2015

Gaud! Jag saknar er! Och jag saknar att skriva. Jag har lite dåligt samvete att jag inte är ute och hojar var och varannan dag som ”alla andra”. Men vet ni vad? Det här ruskiga blöta, mörka, gråa decembervädret.. Jag står inte ut! Det är så deppigt. Så, jag är mest inne och myser och funderar på vad för lopp jag vill cykla nästa år.

I fjol missade jag CykelVasan på grund av olyckan och Mera Leras 12 h, som är en lagtävling här i stan, för jag skulle plåta heldagsbröllop samma dag. I år tänker jag inte göra den tabben! Jag kommer skriva in i en årskalender som jag fäster på väggen (som jag ännu inte införskaffat) så att jag inte råkar boka in något bröllopsjobb samma dag som det är nån skojsig tävling.

För även om jag älskar mitt jobb, så vill jag ha utrymme att göra annat som jag också brinner för. Det är ju delvis därför jag blev egen – att kunna bestämma över min egen tid.

Så.. Vad har jag kikat på hittills? Jo:

Motala 1572 MTB Challenge 1 augusti 2015
Anmälan är nu öppen och jag grämer mig att jag missade även detta lopp i år för att jag fotade bröllop. I år var första gången som loppet gick, och jag vill verkligen inte missa det nästa år!

Mera Leras 12 timmars
Datum ännu ej fastställt men jag hoppas kunna vara med i ett lag. Grejen är att man cyklar själv eller i ett lag om tre eller sex personer så många varv på en uppmärkt MTB-bana som möjligt under 12 timmar. Det brukar vara en dag i augusti. Har redan tänkt ut att det blir jag, Fredrik, Malmsten, Sonny och eventuellt Maria och Kristofer om dom vill :)

Kolmårdsbiken 25 april
Årets första lopp? Kolmårdsbiken är ett lopp jag velat köra ett par år i rad nu men inte kommit mig för. Hoppas jag känner annorlunda i vår!

Mjölbybiken
Datum ännu inte fastställt, men jag tror det blir i början av juni. Ett ”lokalt” lopp som jag hade velat cykla förra året.

Vretabiken
Ett lopp i maj som går på långa banan i Olstorp. Har kört den banan en gång och det var rent förjävligt. Förjävligt framkallar känslor. Och jag vill känna när jag cyklar.

Just nu känns det som att jag kommer strunta i CykelVasan. Dels är anmälan stängd och alla platser sålda, och dels känner jag inte just nu för att cykla 94 km på breda grusvägar. Jag vill ha stig!

Sen får vi se hur mycket jag plockar fram räsern och cykla med den nästa säsong. I år blev det bara två fjuttiga pass. Jag älskar ju verkligen att cykla i skogen på min MTB!

Vilka lopp ska du köra nästa år? Är det något jag inte bör missa? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.