Inlines

Pronationskorrigering

Jag tror jag har kommit på konstruktionen!

Att flytta skenan inåt har inte avhjälpt min pronation. Men att däremot fylla ut sidorna såhär (i det här fallet en strumpa) gör hela skillnaden. Kolla bara skillnaden mellan bild 1 och 3! På båda bilderna står jag helt avslappnat. Det här kommer göra stor skillnad i Berlin.

Nu ska jag bara hitta något lämpligt att sätta där istället and I’m game!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jennie aka Limepuff 16 september, 2011 at 08:16

  OJ vilken skillnad! :O Men vill man eftersträva att de är helt raka?

  Jag har en fråga! Vad för barfotaskor använder du på hösten/vintern? Jag fryyser i mina (sprint) nu, speciellt om de blir blöta i regn liksom.

  Vilka skulle du tipsa om att komplettera med såhär på höstkanten?

  • Reply Dessi 16 september, 2011 at 08:47

   Visst är det? :) Ja man vill ha dem så raka som möjligt för att få bättre kraftöverföring. Om de sluttar inåt är det svårt att trycka ifrån ordentligt.

   På hösten och vintern springer jag i ett par FiveFingers som heter Flow Trek. De har grövre sula och ovandelen är gjord i neopren för värme och fuktavstötning. I dessa har jag sprungit neråt -20 grader på vintern och det funkar kalas :) Enda nackdelen som jag ser det är att de kan vara lite svåra att få på i tårna då neoprentyget är så tjockt.

   http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=FIVEFINGERSWFLOWTREK

 • Reply Jennie aka Limepuff 16 september, 2011 at 09:09

  Vad intressant! :) Jag hade ett par inlines men jag fick ont i fötterna av dem, spelade ingen roll om jag spände dem hårt/löst så fick jag ont i hela fötterna efter bara några hundra meter faktiskt, så de såldes. Nu har jag köpt rollerskates (två hjulpar på varje sida) i förhoppningen att börja med roller derby någon gång, men Uppsala har ju inget eget lag, ännu ;)

  Åh, tack! Nästa löning får det nog bli ett par såna. Behöver även ett par skor med bra grepp när jag tränar agility, det kommer i vinter ske inne i ett ridhus, så det borde la funka bra? Om man står stilla ett tag, börjar man frysa i dem då? Svår avvägning, men jag har blivit helt otrygg i vanligt dämpade skor nu, har ingen kontakt alls med underlaget och känner att jag skulle kunna vricka fötterna om jag gör tvära kast i ett steg..Barfota is the shit ;)

  • Reply Dessi 16 september, 2011 at 09:34

   Fotont är jobbigt! :( Jag kan få mjölksyra i fötterna men det går oftast över.

   Flow Treksen har hyfsat grepp. Inomhus funkar de nog bra men ska man springa ute på hal is funkar de mindre bra. Jag fryser iallafall om jag står stilla, men så länge jag springer är fötterna varma. Så jag skulle inte rekommendera att t.ex. gå promenader i dem när det är många minusgrader.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.