Livet

Sånt man kan göra i Jönköping

Jag har varit sjuk sedan i onsdags men är tillräckligt frisk och pigg för att hitta på grejer. Jag har varit förkyld och varit febrig, men nu hostar jag bara lite. De senaste månaderna har vi tränat på helgerna, men nu när dagarna är så korta så tänkte iallafall jag att träningen får skötas främst på vardagarna för annars finns ju liksom ingen tid till annat. Typ vardagsäventyr och sånt.

Vi packade in oss i bilen runt 10-tiden och åkte först till Hok som ligger ca 15-20 min söder om Jönköping. Jag hade läst om en så fin lantlig inredningsbutik och café där som heter Leva Café & Hemma. Och åååh så fint det var! Köpte en liten mus som åker skidor till granen, och en flaska att sätta ljus i.

Sen vidare till Stallqvarn Diversehandel inne i Jönköping. Det låg så himla fint vid en liten fors och bakom huset såg vi två sorters hackspettar i ett träd. Inne i butiken var det halvt galet! Så mycket saker från golv till tak! Både nytt och gammalt. Jag kom därifrån tomhänt. När det finns så mycket att välja på är det omöjligt att försöka sortera ut nåt man riktigt vill ha. Men det var en ljuvlig butik som sätter igång fantasin!

Tändsticksområdet har vi inte tidigare besökt, så vi gick omkring där en sväng innan alla butiker stängde. Vi hittade en inredningsbutik som inhyste butikshunden Tage. Så jävla söt! Vi hittade också en spelbutik där som heter Vätterspel där vi köpte spelet Kingdomino. Kul att kunna spela bara Fredrik och jag!

Sen gick vi runt en sväng på stan och jag köpte ett par grejer jag skrivit upp på shoppinglistan inne på Granit. Ett par småinköp till företaget. När vi blev hungriga besökte vi Bryggan Café & Bistro där vi varit en gång för en massa år sedan och ätit. Minns att det var väldigt bra, och det var det den här gången också. De serverade fortfarande lunchmeny där strax innan kl 16. Fredrik tog varm halloumisallad och jag varmrökt lax med rotsaker.

Det blev ett snabbesök på A6 också, men det är ju aldrig så charmigt med gallerior så efter att jag köpt ett knalligt rosalila läppstift på Make up Store åkte vi hem till vår stuga :)


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.