Diet

Sockerfritt juli

Snart har halva första veckan passerat. För min egen del har det gått bra. Jag var på kalas i måndags och blev bjuden på tårta som jag åt en bit av. Inga fortsatta cravings som tur är. Det är svullandet om kvällarna jag vill bli kvitt, och blir jag bjuden på kalas så är det inte hela världen om jag äter lite tårta. Jag går på kalas kanske en gång varannan månad. Det är ju inte där problemet ligger. Man får göra avvägningar helt enkelt.

Något jag vill i framtiden är att det ska vara OK att äta sött när jag blir bjuden, för då kan jag kontrollera det. Jag vill kunna äta sött, men att trycka i sig godis hemma i TV-soffan tillför iallafall inte mitt liv någonting, egentligen.

Annars har vi bjudit på vetelängd och kakor (utan att själv ha moffat) till webbmötet hos oss ikväll och jag fick klämma på Jonas S och hans frus nykläckta lilla bebis (åh!).

Vi får se hur svår utmaningen blir när jag har semester om ca två veckor. Ett favoritresemål som ligger i närheten är Väderstad centralkonditori. Otroligt goda bakverk i mysig miljö!

Hur går det för er? Kan ni hålla er undan sötsakerna eller är det för gott med glass i solen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Therese 5 juli, 2012 at 11:03

  Jag lyckades tacka nej till päronens ”Ska du inte ha en muffins? En mazarin då?” igår och är ganska nöjd. Vill också lära mig det där med att äta en rad av chokladkakan – inte hela. Eller en bulle – inte 4-5. Tror jag klarar av det bäst när jag varit utan sötsaker helt ett tag, då blir det lite lättare att kontrollera sig! :D

  • Reply dessi 5 juli, 2012 at 22:26

   Bra jobbat! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.