Kost

Sömn & Kost

Nu har jag experimenterat tillräckligt för att komma fram till en slutsats – jag sover bättre på lågkolhydratkost.

Jag har alltid varit en morgontrött person, en så kallad B-person om vi ska tala i mer vetenskapliga termer. En person som är segstartad på morgnarna men som mest aktiv, kreativ och arbetsam på kvällen. Till skillnad från A-personen som är morgonpigg och går och lägger sig tidigt. Hela samhället är byggt kring att alla är A-personer och som heltidsanställd innan jag blev egen kan jag säga att det sög.

Men! Som den sockerjunkie jag är så äter jag i perioder ganska mycket socker och andra kolhydrater. Det ger en jäkla boost till träningen (åtminstone dagen efter), men ungefär där slutar fördelarna. För när man är så jäkla morgontrött som jag är så vill man inte sockerdäcka klockan 21 en helt vanlig vardag och inte komma upp ur sängen förrän bortåt kl 10 nästa morgon. För det är det som händer. Jag sover tungt och blir hemskt svårväckt. Ibland är jag så trött om morgnarna så jag mår illa.

tired

How ever. Det finns bot – skära ner på sockret. Jag kan äta en del, säg runt 100 g om dagen för att jag tränar mycket. Men att moffa i mig godis och choklad eller stora portioner pasta eller bröd är inte OK. Så, lågkolhydratkost. Somnar senare (eftersom jag inte sockerdäckar), och vaknar AV MIG SJÄLV tidigare. Som inatt. Gick och lade mig runt 01:30 och gick upp 08:35 AV MIG SJÄLV. Det är fan ett mirakel. Men så har det varit när jag stramat till kosten, jag sover bättre och vaknar tidigare och är PIGG.

Praise the lords!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.