Träning

Spinning!

Förutsättningarna för kvällens pass var inte de bästa.

Jag hade inte tagit med mig något svettband till håret och var tvungen att leta reda på ett på den närmaste klädaffären vilket är Åhléns = jag blev stressad innan passet och förlorade dyrbar tid. Jag svettas väldigt mycket av träning och det gör ju liksom ont när svetten rinner ner i ögonen. Ett brett pannband som absorberar svetten är lösningen.

Jag kom till gymmet 15 min innan passet började. Då skulle jag hinna byta om och dessutom köpa en flaska vatten i receptionen eftersom jag glömt vattenflaska. Kom till spinningssalen bara några minuter innan passet började. Det var helt fullt i spinningsalen, men jag lyckades hitta en cykel. En jäkla skitcykel visade det sig vara och jag hann ångra att jag ens dykt upp.

Styret satt inte som det skulle, och eftersom jag kom in så sent så hann jag inte sätta mig in i hur inställningarna på cykeln fungerade. Styret hade råkat åka längst ner och jag kunde inte ändra motstånd. När jag försökte vrida på spakarna bakom styret så tog det tvärstopp i tramporna. Tragglade med cykeln i tio minuter innan jag gick fram till instruktören (som var helt upptagen med att tjoa och tjimma) och sa att min cykel krånglade. Som ett skänk från ovan hjälpte en snäll tjej, som själv var deltagare, mig. Tack snälla du!

Sen fungerade cykeln som smort. Det var bara min kropp det var fel på. Hade inget driv i trampet. Ingen kraft. Kände mig orkeslös men fick ändå upp pulsen till 180-195 slag per minut. Snittpulsen blev dock ”bara” 178 på grund av krånglet i början, men det är ändå 82% av max.

Nej, ingen omställning till fettdrift här inte. Fick kämpa rejält och svetten forsade.

Nu såhär efteråt känns det dock helt underbart. När jag satt där på cykeln hatade jag spinning över allt annat på jorden. Efteråt, när jag duschat och känner mig fräsch igen älskar jag det! Snacka om att ”det är skönt efteråt” verkligen stämmer.

Nu vill jag spinna mera! Men kanske att jag väljer ett par andra skor än mina knallgula racingflats som är alldeles för flexibla för spinning i stående position.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.