Outdoor

Stensjö skogsbad

Ordet skogsbad har förmodligen mer kommit att förknippas med vistelse i skogen. Och nog vistas man i skogen vid Stensjön också, men detta bjuder faktiskt också till bad i dess ursprungliga bemärkelse. Stensjö skogsbad ligger utanför Boxholm och drivs av Carina Axelsson som köpte Stensjön 2006. Här bor hon med sin man och hyr ut små övernattningsstugor och tillgång till vedeldad bastu, badtunna, grillhus och brygga nere vid sjön. Det var det sistnämnda vi var sugna på denna söndag i början av juni.

Från Linköping åker man mot Boxholm, och därefter är det ca 17 km till Stensjön. Totalt ca 50 km.

Carina mötte upp oss och visade oss den lilla stigen ner till sjön. Det var en ganska sval dag och varken mygg eller andra flygfän stördes vi av. Vi hade med oss egen mat som vi skulle grilla i grillhuset efter några timmars badande och bastande.

I badtunnan fick vi vara med om olika typer av väder; både solsken och regn. Det varma vattnet höll oss nöjda trots lite regn men när det öste på gick vi in i bastun. Efter en stund doppade vi oss i sjön, och det var ju ganska kallt i vattnet så det blev ett snabbt dopp för mig.

Här spenderade vi tid ihop i några timmar och varierade mellan badtunna och bastu. Ingen annan bor runt sjön så vi var helt ensamma där vi var. Vi såg en storlom på sjön som pricken över i:t.

Vill man ha en lugn eftermiddag på tu man hand med någon man tycker om så är det här en perfekt plats. Vi hade en helt underbar dag här och kan inte nog rekommendera Stensjö skogsbad!

Carina köpte Stensjön 2006 och driver Stensjö skogsbad med sin man Kenneth

Söta stugor man kan boka för övernattning

Privat och avskilt, en lisa för själen

Badtunnan ligger precis vid strandkanten med fin utsikt över vattnet

Egen brygga

Den lilla vedeldade bastun

Det gulliga grillhuset där vi lagade mat över öppen eld

Absolut tystnad

Uppvärmt sjövatten i badtunnan och fint kvällsljus

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.