Besöksmål

Kanalmagasinet i Mem

Ett ställe som jag tycker ni ska besöka i sommar är lilla Mem som har den första (eller sista) slussen på Göta Kanal. 1832 var det också platsen för det stora firandet när hela Göta Kanal stod färdig att invigas. 

Här finns Kanalmagasinet där man kan äta gott och även sova över i pensionatet med 8 vackert inredda rum. På Kanalmagasinet är det även populärt att ha sin bröllopsfest. Här har jag fotograferat ett par bröllop genom åren och det är en favoritplats i Östergötland.

Nyligen bytte man ägare, och sedan mars 2020 är det paret Emmy och Hjalmar som driver den här underbara pärlan intill vattnet.

På menyn finns fräscha goda luncher i form av veckans husman, veckans vegetariska och veckans sallad. Kika in på hemsidan för att se vilka rätter som serveras just den veckan du tänkt besöka Mem. Utöver det finns det såklart fika i ett brett utbud, och glass från Sänkdalen.

Är man cykelsugen så cyklar man med fördel från Söderköping längs kanalen. En tur på drygt 6 km enkel väg. Är man ännu mer cyckelsugen så kan man ta sig hit ända från Norsholm. Då landar turen på ca 30 km.

Efter du ätit så kan du gå ner mot slussarna, titta på båtarna, den lilla fyren eller ta dig ett dopp. Hit åker jag minst en gång varje sommar för det är så fint!

Veckans vegetariska

Kanalmagasinet

Här satt vi i skuggan och såg ut över vattnet och den här fina båten

Whoser! (rosor på östgötska)

Veckans sallad med varmrökt lax, jättegod men det gick åt mycket pengar. 190 kr för den här lunchen.

Gulliga hus i Mem

Fika för tre!

Ser nästan overkligt ut på andra sidan, undrar vad det är för herrgård?

Har ni sett en så söt fyr?

Trevlig helg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.