Resor

Stockholmshelg!

I lördags drog jag iväg till Stockholm med Theresa. Vi åkte snabbtåg dit och det gick sjukt smidigt. Tror det tog 1,5 timme, kanske lite mindre.

När vi kom fram checkade vi in på hotellet. Jag hade bokat hotellrum på Scandic Haymarket som ligger på Hötorget, dvs mitt i smeten. Vi dumpade våra grejer på hotellrummet och började traska mot Svenskt Tenn-butiken. Theresa skulle köpa Josef Frank-tapetprover och kika på vänskapsljusstaken. Jag gillar ju också Svenskt Tenn, speciellt deras tyg med elefanter på.

Nej men hej!

Inne på Svenskt Tenn, hur fint??

När vi var klara på Svenskt Tenn traskade vi vidare till Södermalm genom Gamla stan, här finns världens bästa butik om man gillar kitsch – Coctail. Men först stoppade vi in våra huven på Retro Etc.

Gamla stan

En tax!

Har velat besöka Coctail länge, de har bland annat en grym webbshop. Sist vi skulle hit hann butiken preciiiiis stänga. Idag hade vi mer tur. Såklart ville ungen i mig ha precis ALLT. Jag nöjde mig dock med en grymt snygg plastmodell av en valhaj.

Ett stenkast härifrån ligger Pärlans konfektyr. När jag var på lakritsfestivalen för några år sedan var Pärlans där och sålde kolor. Å jag blev kär i hela grejen, deras helt sjukt goda kolor, deras branding.. Allt är så noga uttänkt och fint!

Jag hade fastat hela dagen då vi skulle till ett ställe jag velat besöka i typ två år – Mr Cake. IIiiiih! Ni som läst bloggen ett tag vet att jag älskar caféer, konditorier och alla former av bullar och bakelser. Mr Cake känns som ett konditori på steroider.

Såklart var det ju sjukt lång kö utanför, det hade vi räknat med för det var ju ändå lördag eftermiddag. Men det gick rätt fort att komma in och få en plats ändå. Theresa tog American pancakes och deras solbulle – en sprängfylld vaniljbulle. Skojar inte om jag säger att den vägde 2 hekto!

Jag tog apple pancakes som är en hög med amerikanska pannkakor med äppelsås och vaniljglass på. Till det en ”autumn cake” som smakade som en morotstårta. Tyvärr kom inte den till sin rätt då jag efter pannkakorna var så fruktansvärt mätt.

Tillbaka på hotellet på kvällen åt vi en varsin sallad från Urban Deli, och kollade på Lilla Sjöjungfrun. Sen däckade vi båda två runt 12-hugget och sov fram till 09!

Vi åt frukostbuffé vid kl 10 och gick en sväng till på stan och besökte bland annat MOOD-gallerian med Svenssons i Lammhult och Leila’s General Store. Bussen hem gick kl 12:45 och som vanligt hann vi precis i tid. Phew haha! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.