Resor

Malmö – del 1

Vi körde ner till Malmö i fredags strax efter kl 13 och kom fram ca 5 timmar senare, fan vad långt det är ändå!

Vi hade bokat hotell på Duxiana ett par veckor innan jul och bokat bord på Kockeriet, Tareq Taylors restaurang ni vet. HUR kan man inte älska den människan? Han myser runt i Trädgårdstider och tog hem titeln i Mästerkocken nu senast.Men i fredags efter vi checkat in och bytt om så gick vi bort till Surf Shack som ska ha Malmös bästa burgare. Där var det drop-in och vi fick platser direkt även om det såg knökfullt ut därinne.

Jag beställde en mini-burger (hade inte hunnit bli kvällshungrig än för att ta en fetare burgare) och garlic-fries (som var åt helvete för goda!) och så en majonnäsdipp till det. Vi beställde maten i Pej-appen där vi även betalade innan. Smidigt att bara kunna gå därifrån när man käkat upp utan att vänta på nota/köa i kassan.


Burgaren tog jag med extra jalapenos och nåt mer som jag inte minns. Väldigt god! Top 3 burgare jag ätit. Fredrik var också nöjd med sin kycklingburgare.


När vi svullat klart gick vi upp till hotellrummet och kollade på På Spåret. Älskar paret som vann (hon som är barnprogramsledare med färgglatt hår!), men funderar på hur olidligt det måste vara för Johan Hilton att sitta tillsammans med Kristin Lundell som är så jäääävla tråkig!

I lördags tog vi en fet sovmorgon och tog en sväng på stan. Vi hoppade in i alla möjliga butiker. Bland annat Mani Vintage som jag hade kollat upp innan. Vi har inga vintage-butiker i Linköping så att gå runt i den lilla butiken med gamla klänningar, paljetter och glänsande skor var en upplevelse för sig.

Jag kom därifrån med ett par örhängen i Art déco-stil i silver. Med clips och allt! (man hade tyligen inte hål i öronen på den tiden).
Å en vintage-butik jag SÅ hade velat gå in i är denna! Men tyvärr hade dom stängt :(


Andra butiker vi besökte var Grandpa, AbSmåland, Svenssons i Lammhult, Marimekko, Science Fiction-bokhandeln och en kort tur in på Triangeln där Fredrik köpte kallingar på MQ. Och så fikade vi på Hollandia som är Malmös äldsta konditori där disken med bakverk var överfylld med bakelser och kakor.

Del 2 om Kockeriet kommer inom kort! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.