Kost, Tankar

Strikt LCHF

Sedan fyra dagar tillbaka äter jag strikt LCHF. Jag fick tillbaka lite energi som gör att jag orkade börja igen, som en sista dödsryckning ;) Jag upplever att det är svårt att begränsa kolhydratsintaget med liberal LCHF. Jag har testat flera gånger nu och det går om jag har en disciplin som heter duga, men jag vill inte leva så. Att kämpa emot hela tiden. På fyra dagar har jag gått ner 1,4 kg. Det behövdes. För efter vistelsen i Berlin har byxorna blivit för små ;) Nu passar dem igen.

Jag beundrar alla som åker utomlands och klarar av att käka LCHF! För i Berlin är det exempelvis inte alls lätt. Berlin är en stor stad med mycket folk. Vi flängde runt hela tiden, vi åkte otaliga mil tunnelbana och spårvagn och gick säkert 2 mil om dagen. Caféerna erbjöd ingenting annat än mackor och tårta. På svenska caféer brukar det finnas mörk choklad eller någon GI-kaka som man kan äta, men i Berlin har man förmodligen inte hört talas om LCHF ;) Anstränger man sig är det klart att det går, men at the end of the day orkade jag inte leta LCHF-alternativ när jag var helt slut ungefär hela tiden.

Anyways. Strikt LCHF i kombination med minskat intag av sötningsmedel får min kropp att må toppen! Jag upplever ingen metallsmak i munnen och heller inte den här muskeltröttheten som jag brukar ha (jag kan t ex bli darrig i benen av att gå nedför en trappa). Körde MTB-banan i Vrinneviskogen i helgen på strikt LCHF. Upplevde en hög puls vilket jag inte vet om det beror på att kroppen försöker använda fettet som bränsle eller om det faktiskt var kämpigt där i början. Oavsett var det ett sjuhelsikes träningspass!

Jag har haft en hög energinivå idag och lite högre generellt de senaste dagarna. Om det beror på att blodsockret är stabilt vet jag inte, men jag vet sedan tidigare att jag känt mig piggare av strikt LCHF.

Jag nämnde tidigare att jag beställt en ketonmätare. Det är samma mätare som Monique nyss skaffat sig. Tidigare har det gått att beställa ketonmätare från märket Abott gratis från nätet, men efter en sådan hög efterfrågan av LCHF-are den senaste tiden måste man nu köpa mätaren och visa upp recept på att man är diabetiker. Men GlucoMen LX Plus kan man köpa härifrån för några hundringar. I fredags gick jag runt på apoteken här i stan men inte ett enda hade några ketonstickor på lager. Jag beställde en förpackning som jag ska hämta ut idag om de har kommit. Ketonstickorna är dock svindyra! 10 st för 263 kr! De finns att köpa på samma sida som mätaren om man inte har tillgång till apotek.

Jag återkommer med kvällens ketonvärde ikväll med lite tur! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Martina - Health & Science 8 oktober, 2012 at 12:38

  Spännande!!!

 • Reply Jenny 8 oktober, 2012 at 22:15

  Hej,
  bra blogg du har! Visst är det här med lchf en utmaning ibland och intressant att läsa om dina upp- och nedgångar. Jag är själv på resande fot sen en månad tillbaka och i början blev det mycket ris och burgare här i afrika. Men jag har faktiskt lyckats äta fisk/kött och grönsaker till varje måltid det senaste. Folk tycker jag är lite lustig när jag alltid frågar efter ”legumes” och aldrig äter brödet, men jag är nöjd! Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta så här bra när jag kommer hem och inte falla i fika-träsket med mina vänner…
  Hoppas det går fortsatt bra för dig i lchf-kampen!

  • Reply dessi 11 oktober, 2012 at 08:44

   Bra jobbat! :)

 • Reply Sofie 9 oktober, 2012 at 16:04

  Har precis börjat (i fredags) på strikt lchf, åt normal tidigare. Tyvärr för mycket inslag av liberal nu för hade visst hamnat ur ketos vilket gav lite övergångsbesvär! Det skulle vara intressant med en ketonmätare! Funderar på att köpa en. Nu är jag verkligen motiverad och ska försöka fram till jul. Inte för att jag vill fuska utan vill ha den bästa förutsättningen att få vara kvar i ketos om jag skulle äta fel under julen. Kanske kommer att variera mellan strikt och normal senare. Man mår ju så bra på strikt!

  • Reply dessi 11 oktober, 2012 at 08:45

   Ja eller hur! :) Tänk att det snart är jul förresten.. Weird!

 • Reply Lina 11 oktober, 2012 at 00:09

  Jag har följt din blogg i mååånga herrans år nu och har alltid gillat den och dig (gör fortfarande!). Men jag måste få ställa en fråga, mår du bra och lever du som du vill? Det känns som att ditt liv kretsar kring mat, korta svackor och korta toppar. Lchf – lite kolhydrater – tappa kontrollen – och så om igen och igen och igen. Jag åt själv lchf i många år och jag känner igen mig i ditt sätt att tänka, planera, hoppas, sätta upp mål och oftast misslyckas.. Sedan 1.5 år tillbaka skrotade jag allt vad dieter heter och började att äta allt i lagom mängd. Inga förbud, slippa planera, leva normalt! Och vips så har hullet försvunnit av sig självt och jag lever n o r m a l t för första gången på så länge jag kan minnas. Och jag har verkligen förespråkat lchf tidigare. Det jag vill säga är bara att jag får en dålig känsla när jag läser din blogg nuförtiden. Hur länge vill man leva sitt liv såhär? I jakten på ”lagom mycket kolhydrater jada jada”? Jag tror att du skulle må bättre av att tänka om – att sluta tänka alls! Man lever ett liv, mat är livet och kolhydrater är gott! Jag trodde inte att man kunde äta som jag gör idag och ändå vara smalare än någonsin.. Kramar Lina

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.