Rehab, Träning

Styrka & kondition på F&S

Vaknade tidigt för att vara på en helg och hann se vinnaren köra i mål på Tjejvasan på TV. Inspirerande!

Friskis & Svettis i Tannefors en lördag i januari innebar proppfullt gym. Men en lördag i slutet av februari innebär ganska lugnt och skönt. Körde igenom de här övningarna för höfterna och rumpan jag skrev om sist och jag måste säga att musslan var absolut den mest effektiva. Se videon längst ner hur man utför den. Jag kommer inte alls lika högt upp som tjejen i videon. På vänstersidan kommer jag knappt upp alls. Det finns med andra ord MASSOR att jobba på.

Det känns gött när man hittat sina svaga punkter för det innebär att man kan förbättra dem. 3 set om 10 repetitioner på varje sida blev det och jag riktigt kände hur det sved till i höften. Sedan gjorde jag höftlyft. Det ska riktigt knipa i skinkorna när man gör denna. Testade kissande hunden också men upplevde inte den lika effektiv som musslan så jag kommer köra på med musslan istället.

Förflyttade mig till kettlebellsen och svingade traditionella och höga svingar med 12 och 16 kg. Få övningar som får upp flåset så bra som kb-svingar! Pust! Rodd, baksida axlar i PecDec och bicepscurls lade jag till i dagens träning. Avslutade med 30 svettiga minuter på en spinningcykel.

Dagens träning
Styrka: 60 min
Kondition: 30 min cykel

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.