Djur, Grisarna

Tråkigheter ♥

Äntligen frisk efter den värsta förkylning jag haft. I förra veckan fick jag boka akuttid på vårdcentralen då jag hade svårt att andas. De tog blodprov och EKG men inget kunde fastställas. Fick hostmedicin som var luftrörsvidgande och febernedsättande medicin då jag hade hög feber.

I veckan blev vårt gamla marsvin Pipen blev väldigt sjuk, magrade av snabbt och ville inte äta ordentligt. Dessutom hade vi märkt att hans balans blivit sämre och att han inte var riktigt lika pigg som tidigare. Tog honom till veterinären men det fanns inget att göra förutom att låta honom somna in.

Det var ett så ledsamt besked, jag gick dit i tron om att jag skulle få ta hem honom igen och påbörja någon behandling. Men nu finns han inte mer. Han var det mest sociala och tillgivna djur jag haft så det känns tungt.. ♥

Nu har vi Mini kvar här hemma som behöver en kompis. Jag fick nys om en skinny-hane på Facebook och tog kontakt med ägaren och jag ska hämta hem honom på onsdag. Skinny är en marsvinsras som saknar päls, som en nakenkatt. Jag har länge velat ha just en skinny och det ska bli spännande och skönt att ordna en kompis till Mini. Marsvin ska enligt lag vara minst två tillsammans då de är flockdjur.

Men även om jag länge velat ha en skinny så hade jag valt att Pipen fått leva lite till.

_DSC6131

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Rund är också en form! 8 februari, 2015 at 09:51

  Alltid tråkigt när ens husdjur somnar in. :-(
  Kramar!

 • Reply Frida A 10 februari, 2015 at 14:38

  Pussssssssss!!

 • Reply Elna - formcykel.se 11 februari, 2015 at 11:19

  Stackars Pipen. Det där med djursorg är ju så himla tungt! Och läskigt att inte kunna andas, hoppas du kryar på dig fint!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.