Mountainbike

Trek Procaliber 6

I förra veckan var jag inne på Jannes cykel & motor i Ljungsbro och kollade hardtail. Jag ville ha en cykel att cykla grus och asfalt med och som är lite mer rejsig än min fullgung. Den jag var intresserad av hade de inte i min storlek och fanns ej heller att beställa. Men den här fanns att beställa! En Trek Procaliber 6 årsmodell 2020.

Imorse ringde Janne och sa att cykeln hade kommit. Jag blev eld och lågor! Drog dit efter lunch. Den är så sinnes fin! Blå i vissa vinklar och lila i vissa. Vad som är nytt jämfört med min fullgung är lockout till framdämparen på styret, singelklinga, lägre vikt och så en fiffig grej som kallas Iso Speed som ska dämpa det värsta när man åker på stökiga stigar i skogen.

Nu var jag ute i Tinnerö och rejsade runt med Fredrik när solen tittade fram, och så tog vi ett varv på korta blå MTB-banan i Vidingsjö. Jag hade heeeelt glömt bort hur jävla omöjligt det är att köra stök på en hardtail! Nä, den här cykeln är främst till för grusvägar och asfalt, för mig. Den kändes lätt och rapp på grusvägarna och det ska bli kul att lära känna den bättre :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Niklaa 19 augusti, 2019 at 20:19

  Snygg hoj!
  Det är nått jag drömmer om att köpa, en mountainbike.

  • Reply dessi 22 augusti, 2019 at 23:10

   Det är bland det roligaste som finns! Att susa fram i skogen! :) Det finns hyfsat billiga instegsmodellen du kan kika på! :)

 • Reply Richard 23 juli, 2020 at 04:14

  Hur lång är du och vilken storlek kör du på din procaliber 6?

  Mvh

  • Reply dessi 23 juli, 2020 at 10:33

   Hej! Jag är ca 156 cm och har den minsta storleken som finns på den :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.