Archives

Livet

Workshop och Fakir dag 3

Nyss hemkomna från en liten workshop med Akele. Vi har pysslat med nya hemsidan hemma hos Jonas O och hans tjej och deras extremt fluffiga hund Lucky :-)

På lördag är det årsmöte med Akele och då ska vi prata lite om hemsidan och de nya funktionerna.

Fakiren flyter på ganska bra. Det finns en sak jag upplever som både positiv och negativ och det är suget efter mer variation! Jag är sugen på vanlig LCHF-mat om kvällarna när det vankas middag. Men hellre sugen på mat än sötsaker så jag står ut ett tag till. Jag funderar däremot på att käka fakir till frukost och lunch och sen vanlig LCHF till middag någon gång ibland från och med nästa vecka. Bara för att inte bli helt galen ;-)

Jag kände mig rätt skakis när jag kom hem från jobbet idag. Hela hemvägen består av en enda lång uppförsbacke på 1,5-2 km och min cykel har bara två växlar. Jag får kämpa på rätt bra varje dag, och idag var det lite extra tungt.

Imorrn är det fika med Frida och sen CrossFit. På torsdag ska vi troligtvis rensa källarförråd på jobbet och på fredag ska jag springa på G-trainern igen. Inte helt fy skam!

Diet, Vikt

Viktutmaningen vecka 1

Såhär ser det ut just nu. Med 8 kg som jag ville bli av med kan man räkna ut hur mycket jag gick ner den här veckan, alltså 1,2 kg! :)

Det som jag finner på fascinerande med den här veckan är hur mycket jag ätit. Enligt alla tabeller är det 1500 kcal jag ska ligga på för att stå stilla i vikt. Jag har den här veckan ätit minst 1500 kcal. Igår, alltså dagen innan vägning, åt jag ungefär 1800 kcal. Jag vet ju att jag tappat en del vätska såhär första veckan men då jag inte nollat kolhydraterna kan det inte bara vara vätska känner jag. Igår klämde jag i mig runt 100 gram kolhydrater vilket är lite mer än normalt. Dessutom styrketränar jag fyra dagar i veckan och musklerna drar på sig en del vätska. Förutom det har jag promenerat till jobbet istället för att ta cykeln vilket tar ca 30 min.

Förutom det har det känts lättare när jag delar den här viktminskningen med Victor och Linda. Jag har fått hejrop och grattisar från dem idag :) Att ha den här utmaningen är verkligen guld värd.

Såhär såg gårdagen ut, en typisk matdag med undantag för kolhydratsmängden:

Staplarna till vänster visar först min fördelning av kolhydrater (grönt), protein (blått) och fett (oranget). Bredvid den visas den optimala fördelningen enligt lchf.se

Hur som helst är jag väldigt glad över hur mycket jag kan äta och att jag kan äta allt jag tycker är gott, med förutsättningen att det innehåller mycket protein. Det blir mycket skyr, kesella, mozarella, ost, majonnäs och kyckling.

Det är 11 veckor kvar! Det innebär en viktminskning på 0,6 kg i veckan.

Idag kommer nya BODY ut! Jag får massor av träningsinspiration från den tidningen. I senaste numret var det triceps-special och jag fick många tips om tricepsövningar.

Foto

Testing

Testar att blogga från mobilen.

Godnatt :)