Mountainbike

Varning för får!

Hämtade lille Scott:en som varit inne på sin 3 månaders service idag. De sa att framhjulet hade suttit lite löst vilket kan förklara ljuden som jag hör från framhjulet typ var 10:e minut (dessvärre hörde jag samma ljud under dagens tur, måste prata med dom).

Sen cyklade vi mellan Bergs slussar och Borensberg. Nästan samma sträcka där Kanallöpet går som jag och Fredrik sprang 2010. Det är alltså 21 km enkel väg. Det är plan grusväg hela vägen längs med Göta Kanal. Till Borensberg hade vi vinden i ryggen och allt flöt på fint. Vi tog en glass längs kanalen och besökte Helenas keramik där det fanns en del sött att kika på, bland annat dessa söta ”mingelskålar”. På hemvägen var det däremot andra bullar. Motvind och mina ben hade hunnit bli väldigt trötta.

Jag fattar inte att 4 mil mtb kan vara så påfrestande! Benen har varit trötta ett par dagar nu så det bidrar ju, och vi låg på en ganska bra hastighet på strax över 21 km/h på hela sträckan och det fanns inga backar. Inga jobbiga uppförsbackar men heller inga nedförs där man kunde vila lite eller få variation. Vi låg på rulle de sista kilometerna och Fredrik fick dra. Det hjälpte mycket. På något mirakulöst sätt blev hemvägen något snabbare än ditvägen.

Totalt sett en mycket vacker tur som är väldigt populär för fotgängare och cyklister. Extra plus för de fria fåren längs vägen!

Och angående KarinTri’s cykelskola så tror jag att jag gjorde ganska bra ifrån mig idag. Log mot alla cyklister jag mötte och log lite extra när en tjej mötte oss på mtb både dit och hem. Men! Jag måste inflika att jag visst cyklar med skärm på min hjälm för att jag tycker det är snyggt. Så det så.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lina 2 augusti, 2012 at 22:48

    Ser väldigt fint ut att cykla där! Bra jobbat på mtb!!!

  • Reply Anna 3 augusti, 2012 at 20:54

    Hjälm med skärm är helt OK när man cyklar MTB men om man som jag cyklar racer får man lov att skaffa racer-hjälm utan skärm :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.