Livet

Weekend i Hemavan

I fredags tog vi oss 100 mil norrut – till Hemavan i Lappland.

Först bilen till Arlanda och sedan flyget som mellanlandade i Vilhelmina. Det blev dock lite krångligare än bara en mellanlandning då dimman lagt sig som ett lock över Hemavans flygplats och planet skulle inte kunna landa. En minibuss tog oss passagerare tryggt den sista biten som med flyg skulle ha tagit ca 30 min. Med bussen tog det ca 3 timmar. I Hemavan var vi framme nån gång efter 00 och vi däckade i säng ganska direkt.

På lördagsmorgonen åt vi frukostbuffén vid 09:30 och sen gav vi oss av mot skidbackarna. Vi hyrde hela kittet och vi började med barnbacken då jag inte åkt skidor sedan högstadiet för ca 15 år sedan. Sen gav vi oss på den största backen (iaf av dom som var öppna såhär tidigt på säsongen) och vi tog oss hjälpligt ned. Inga brutna ben men kanske ett brutet mod då det faktiskt är skitläskigt att åka utförs.

IMAG0388

IMAG0396

IMAG0397

Efter några tappra timmar tog vi oss en fika i restaurangen i anslutning till backarna och gick tillbaka till hotellet där vi tittade på reprisen av På Spåret.

Sen var det dags för årets första julbord! Det var egentligen konferensgäster som bjöds på julbord men vi flirtade till oss ett par platser vi med. Vi fick ett eget litet bord precis intill julbordsbuffén och åt allt möjligt gott, bland annat älgköttbullar och Janssons frestelse såklart. Dessertbordet fick mina ögon att tindra! Knäck, saffransfudge och ischoklad.

IMAG0401

Söndagen spenderades med en rejäl sovmorgon och en promenad in till byn där vi spot:ade en sork och en talltita. Så kul att äntligen ha fått se den lilla pippin! Den har stått på min bucket list över fågelarter ett bra tag nu :)

sork

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.