Livet

Whole30

Att fullfölja projekt är inte min starka sida. Faktum är att jag knappt ens vet när det hände senast. Förr eller senare blir det mesta tråkigt och monotont och jag lägger av. Jag hattar lätt mellan olika saker och idéer och tar ofta beslut i ren impuls. Dagen efter undrar jag ofta vad tusan jag tänkte med. Saker måste gå fort och belöningen komma direkt. Jag nätshoppar gärna och jag väljer nätbutiker med kortast möjliga leveranstid, och jag betalar hellre ”sen” än nu. Himla tur att jag inte är elitidrottare.

Iallafall har jag gett mig in i något som kallas för Whole30. Det går ut på att man under 30 dagar äter strikt paleo, skiter i kalorierna och trashar vågen. Inga paleo-desserter är tillåtna. Paleo betyder att man äter kött, fisk, skaldjur, ägg, grönsaker, frukt, sötpotatis och majonnäs. Typ. Inga mejeriprodukter eller socker (förutom i sötpotatisen och frukten). Man undviker all mat som är förpackad, dvs så rent som möjligt. Idag är jag inne på dag 3.

Det här har jag ätit de senaste dagarna (förutom blommorna, dom är mest där för prydnad). Det svåraste är inte att inte käka kolhydrater, det svåra är att inte äta mejerier. Det är svårt att bli ordentligt mätt utan mejerier och jag måste planera måltiderna och se till att ha en annan fettkälla där istället. Avocado funkar bra. Att bara ta något att äta i farten är också svårt. Tidigare har jag alltid ätit kesella eller en proteinbar, men nu gäller det att tänka om och ta en avocado eller skinka istället. Frukt äter jag inte i vanliga fall och det kräver en viss ansträngning att komma ihåg att äta det, men viss mängd kolhydrater vill jag gärna ha även om man såklart inte måste.

bild-19

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sofie 17 maj, 2014 at 00:10

    Kul att läsa. Jag kör också strikt paleo numera. Körde lchf tidigare. Kokosmjölk är bra grejer. Gjorde en sötpotatisgratäng som var super. Lycka till!!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.