Projekt: 100 kg i marklyft, Träning

Köttat

Videon från inlägget nedan är från dagens pass, som såg ut såhär:

3×5 knäböj
3×5 bänkpress
3×5 stångrodd

3×5 bicepscurls med stång
3×8 triceps pushdowns

Fokuset ligger på tre övningar varje gång, men om jag känner att jag har energi kvar och vill lägga till några fler övningar så gör jag det. Jag känner att jag egentligen är starkare i knäböjen än det jag tar nu, men ökar jag så blir tekniken lidande och det är lite frustrerande. Tyngdpunkten ska ligga på hälarna och lägger jag på så lite som 2,5 kg till så börjar jag komma fram på tå när jag trycker ifrån från bottenläget. Vad fasen ska jag göra åt det? Jag är inte särskilt kort i hälsenorna så stretching hjälper förmodligen inte. Men jag läste nånstans att man kunde lyfta upp tårna lite för att tyngden skulle hamna på hälarna.

Just skivstångsrodden har jag fått så grymt bra kontakt i de senaste gångerna så den vill jag köra hur många set som helst av egentligen. Det är så skönt att känna hur skulderbladen knips ihop och att jag stärker upp min stackars datorrygg.

bild-21

bild-22

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Rund är också en form! 27 december, 2013 at 09:54

  Hur kör du/planerar du styrketräning?
  Varierar du antalet reps och vikter? Ser att du har kört 5 reps det sista, är det en period du är inne i just nu bara? *nyfiken* :-)

  Kram M

  • Reply dessi 28 december, 2013 at 18:12

   Ja, en liten period där jag kör 5 tunga reps x 3. Men i vissa övningar där jag inte är så stark går jag upp mellan 8 och 12 reps med lite lättare vikter.

 • Reply Jenny 27 december, 2013 at 10:32

  Jag fick tipset av min pt att lägga en 1,25 vikt under tårna/framfoten för att komma längre ner så det kanske kan hjälpa här också?

  • Reply dessi 28 december, 2013 at 18:11

   Tack för tipset!

 • Reply sofia 29 december, 2013 at 00:53

  jag kom också fram på tårna ibland när jag böjde förut, men det försvann av sig självt genom att jag bara fortsatte träna knäböj + frontböj. att du inte har det problemet vid lägre vikter, det låter som att det kan vara något övergående.

  annars har jag hört det där viktplattetricket fast tvärtom. att man kan testa att lägga viktplattor eller en bräda under hälarna, inte under tårna, vilket ger lite samma effekt som ett par lyftarskor, att hälen kommer upp.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.