Tankar, Träning, Vikt

2005 vs 2012

Det har hänt massor under de här åren! Både kroppsligt och mentalt.

Innan 2007 skulle jag aldrig få för mig att träna frivilligt! Då var en promenad på 20 min ansträngande. Jag hade aldrig tagit ett löpsteg och gympan i skolan var jag sällan med på. Jag åt färdiga vårrullar, färdigpizza, makaroner och köttfärsås och färdiga vitlöksbaguetter till middag. Jag var stillasittande och tog bilen överallt.

Jag förstod inte alls vitsen med att träna. Men det gör jag nu. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan träningen. Och jag kan idag inte föreställa mig ett liv med färdigmat och en kolhydratsbaserad kost.

5 VANLIGA URSÄKTER TILL ATT INTE TRÄNA:

Har inte tid
Haru visste! Det är en fråga om prioritering. Är man småbarnsförälder kan jag förstå upplevelsen av avsaknad tid. Märk väl ordvalet; upplevelsen av avsaknad tid. Tid finns alltid, men man kan uppleva att man inte har tid. Här går det fint att springa eller ta raska promenader med barnvagnen. Genomsnittssvensken tittar dessutom på TV två timmar om dagen. Skippa den ena timmen och rör på dig istället.

Ingen energi
Du saknar energi för att du inte tränar. Ju mindre ju gör desto mindre orkar du. Punkt. Tröttheten som kommer efter en dag på jobbet är oftast en mental trötthet framför en fysisk dito. Mental trötthet botas med hård träning *piskljud*

Ingen motivation
Du väntar med att träna tills motivationen ökar. Tänk om motivationen aldrig kommer då? Just do it! Snart kommer du märka de positiva effekterna av din träning och DÅ blir du motiverad.

För dyrt
Lam ursäkt. Sätt igång och spring! Kostar ett par dojjor. I början behöver du ingen pulsklocka eller dyra kompressionstights.

Sjukdom eller skada
Sjukdom och skador kan vara ett hinder för människor att röra på sig. Men fysisk aktivitet kan också förebygga bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och benskörhet och även behandla olika sjukdomstillstånd. Det finns en träningsform för nästan alla. Kan du inte springa? Cykla då!

Det finns många fler ursäkter som att gymmet ligger för långt bort eller att man inte vet hur man gör osv. Nä, börja bli lösningsorienterad istället för problemorienterad! Annars kommer du ingen vart.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.