Besöksmål

5 saker jag vill göra i sommar

Jag har en äventyrslista i en app i mobilen som jag åtminstone fyller på med en sak i veckan. I listan finns över 75 punkter, och 34 punkter är i kryssade. Det betyder att jag gjort 34 grejer på listan. Det har handlat om allt från att testa pistolskytte till att besöka höga kusten.

Jag tänkte jag skulle dela med mig av fem saker på min lista som jag längtar efter att göra i sommar.

1. Högbo Brukshotell

Hit vill jag åka och cykla hela dagarna långa och äta goda middagar på hotellet. Frågar folk vart man ska åka i södra Sverige för att få en grym mtb-upplevelse så ligger Högbo alltid i toppen på rekommendationer.

2. Ytterjärna kulturcentrum

”En liten oas ca 5 mil söder om Stockholm. I Ytterjärna finner du en inspirerande, lantlig miljö med unik arkitektur och vacker natur.” skriver de på hemsidan. Resebloggaren Fantasiresor har skrivit om det här.

3. MTB i Hjulsjö

Ett riktigt stigmecka! Har varit sugen på att åka hit sedan åtminstone förra sommaren. Helena Enqvist att skrivit om att cykla stig i Hjulsjö här. ”MTB i världsklass” låter ju lovande!

4. Läckö slott

Vacker arkitektur är något jag verkligen uppskattar. Läckö slott grundades 1298 och ska vara ett av Sveriges vackraste slott, och av vad jag sett på bilder så ser det verkligen ut som ett sagoslott med sina tinnar och torn. Bloggaren Resfredag har skrivit om sitt besök här.

5. Alma Löv museum of unexpected art

”Alma Löv Museum är ett samtidskonstmuseum som består av ett tiotal paviljonger utspridda i naturen och den stora huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat med tre våningar var det finns både teatersalong, utställningssalar och café.” så står det på hemsidan och det här är verkligen ett ställe för att uppleva!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.