Livet

6 saker att göra i Linköping

Ska du turista i Linköping? Den lilla stora staden i Östergötland? Då har jag sex tips vad du kan hitta på:

Flygvapenmuseum

Har blivit prisbelönt som Sveriges bästa museum med fri entré. Ett riktigt coolt museum för vuxna men också för de små. Utställningen om DC 3:an är särskilt intressant!

Babettes Kafferi

Är obsessed med det här cafét. Jag går aldrig någon annan stans. För här är miljön mysig och kreativ, allt är hembakat och det finns alltid kakor och tårtor med nya spännande recept.

Bergs slussar – Göta Kanal

En riktig turistattraktion på sommaren. Bergs slussar ligger en mil norr om stan och går att cykla från city då det finns en riktigt bra cykelbana till dit. Här kan man kolla på båtar som slussas, äta glass, bada och spela äventyrsminigolf i solen.

Gamla Linköping

Friluftsmuseet Gamla Linköping är en riktig pärla för barnfamiljen eller den som tycker det är mysigt att gå runt på kullerstenar och titta på de gamla mysiga trähusen. Det finns caféer, restauranger, museer, olika små trädgårdar och små butiker som bland annat säljer träsniderier, tvålar och smycken.

Mera Leras MTB-bana i Vidingsjö

Är du cykelintresserad och gillar att cykla i skogen är Mera Leras mountainbikebana i Vidingsjö ett måste. Det finns tre olika banor med olika svårighetsgrader. Det är mycket rötter och stenar, som jag själv tycker är extra kul att cykla på. Och så flowiga spänger som jag älskar!

Tinnerö Eklandskap

Ett stenkast från bebyggelsen ligger Tinnerö Eklandskap som bjuder på fina naturupplevelser under hela året. Du kan vandra eller cykla på grusvägar förbi ekhagar, skogar och fågelrika våtmarker. Jag tror det finns upp mot tjugo olika vandringsslingor här. Rosenkällasjön är ett måste. Har du tiden så rekommenderar jag att gå slingan (ca 4 km) runt den lilla sjön.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply MarathonEmma 4 januari, 2017 at 12:10

    Vilka underbart härliga bilder! I sommar ska jag och min blivande sambo turista lite i Sverige. Jag önskar att cykla längs med göta kanal (eller åka någon form av båt). Tack för tipsen Dessi! Linköping ska jag ta med mig. :D

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.